Speltips inför Sheffield Wednesday – Wolverhampton 15/12: Kan de stoppa serieledarna?

Spelbloggare Publicerat: 14 December 2017

Det må handla om mitten mot toppen, men ska Wolverhampton ses med särskilt stort favoritskap I bortamatchen mot Sheffield Wednesday? Tveksamt, va?

Tänkta som en av de hetare kandidaterna för uppflyttning, till att nu vara placerade på den undre tabellhalvan, en blek femtondeplats. Sheffield Wednesdays fiasko är fundamentalt, även om de fortfarande har tid att vända på det hela och faktiskt bli en del av toppstriden. Så extremt är avståndet ändå inte – ännu.

Gäller nu är att treorna tickar in. Inför matchen kommer de från en förlust mot Norwich, vilken följde upp fyra raka oavgjorda. Då hamnar man lätt på efterkälken. Spelet, det har knappast sprudlat heller…

Wolverhampton har snickrat ihop en trupp på en helt unik nivå i den här konkurrensen och allt annat än att flyttas upp vore ett extremt debacle. Ljust ser det dock ut; som etta i tabellen, med åtta pinnhål ner till playoffplatserna. Det finns väl inte ens på kartan att ”Wolves” misslyckas med deras mål?

Det första tappet på sex matcher åkte de dock på sist, Wolverhampton. Detta i hemmamatchen mot nästjumbon Sunderland, 0-0, trots en man mer på planen i nästan hela andra halvlek. Oroväckande stor ineffektivitet, men man ska också veta om att sådana plumpar kommer då och då.

Glädjande för gästerna är att de alltjämt har hela truppen intakt, är skadebefriade och kan således ställa ut den bästa möjliga startelvan. Wednesday har Fernando Forestieri, George Boyd och Sam Hutchinson skadade.

Endast förlorat en av tio hemmamatcher

Det är klart att Wolverhampton ska ha rollen som favorit inför matchen, men knappast anses vara utan fara – och vi skulle inte förvånas om det slutade med delad pott eller till och med en hemmavinst.

Sheffield Wednesday kan så mycket mer än de visat. Bortaförlusten mot Norwich senast var en käftsmäll, men värre är det att de inte vunnit en enda match sedan början på november månad. Nära har det däremot varit! Som nämnt; fyra kryss på raken innan.

Hemma på Hillsborough Stadium har Wednesday inte varit att skoja med. Endast en förlust på tio matcher är facit, fyra vinster och fem oavgjorda. Detta medan ”Wolves” tappat i 3/10 bortamatcher.

Är det inte på tiden att Wednesday får fira här? En pinne ska de åtminstone ses med toppchans på.

Spelar sålunda Sheffield Wednesday +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X, fast med bättre odds – till oddset 1,77 hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sheffield Wednesday +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, fredag 15/12
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: