23 augusti 2017 CSKA Moskva Young Boys

Speltips inför Young Boys – CSKA Moskva 15/8: Trippla insatsen

Planen är att trippla insatsen när schweiziska Young Boys och ryska CSKA Moskva ställs mot varandra i de inledande 90 minuterna i Champions League-playoffkvalrundan. Hur? Med ett 1X2-tecken!

Det är bara att höja på hatten för Young Boys! Schweizarna lyckades, trots att bortamötet mot Dynamo Kiev förlorades med 1-3, vända och vinna på fler bortamål i och med 2-0 hemma i den tredje kvalrundan.

Namnet på allas läppar efter matchen var Jordan Lotomba, 18, som hoppade in i den 85:e minuten och minuterna därpå stänkte in vad som blev den avgörande baljan – dessutom hans första fullträff för klubben.

Favoriten inför detta dubbelmöte är förstås CSKA Moskva, men i den här enskilda matchen presenteras de som knappa underdogs. Klubben är en av de med högst status i Ryssland och faktum är att de inte blivit sämre än tvåa vid ett enda tillfälle de senaste fem åren; tre serievinster och två silvermedaljer.

I den tredje kvalrundan besegrades grekiska AEK Athen med stabila tre mål mot noll. Bortamötet vann man med 2-0 och hemmaditot med 1-0.

Det finns få orosmoln på skadefronterna. Young Boys har Taulant Seferi out och CSKA burväktaren Igor Akinfeev likaså. Annars ser det ljust.

Tvåan betalar i överkant

Bortamatcher i Europa, inte minst i de inledande mötena, kan vara knepiga i och med att krysset brukar ses som ett lyckat utfall och att approachen till följd av det tenderar att bli något mer defensiv och avvaktande.

Men här kan vi inte hålla oss borta från ett spel till CSKA Moskvas favör. Trippla insatsen för att de ska lämna arenan som vinnare är helt enkelt alldeles för bra för att inte klippa till på. För visst ska skillnaden vara så pass stor?

Young Boys må ha vänt och vunnit över Dynamo Kiev, men CSKA Moskva är en ännu tuffare lott och schweizarna har inte varit speciellt lyckade när nivån höjts i Europaspel förut. Exempelvis föll de i CL-playoffrundan med förnedrande 2-9 mot tyska Borussia M’gladbach i den senaste upplagan.

CSKA Moskva är absolut av CL-gruppspelsmaterial stod för två solida insatser i dubbelmötet mot AEK, där spiken i kistan sattes redan på bortaplan. Generellt ser formen också bra ut; fem av de sex senaste matcherna har slutat i vinster.

Summa summarum; 3,00 x insatsen för den raka tvåan är alldeles för bra betalt. Polletter – in! Oddset presenteras av Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: CSKA Moskva vinner, rak tvåa
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 15/8
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 39%
X: 29%
2: 33%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 50%