14 mars 2018 AIK Örebro SK Speltips

Speltips inför Zeljeznicar – AIK 13/7: Inget att hurra för

Det finns inte mycket som talar för en speciellt underhållande historia när bosniska Zeljeznicar välkomnar AIK Stadion Grbavica i Europa League-kvalets andra runda. Väntar en tillknäppt historia oss?

Detta dubbelmöte blir en svår värdemätare för AIK, även om favoritskapet är deras över 180 minuter. I denna, den inledande matchen av två, anses det dock vara helt fifty-fifty av oddssättarna och en förlust skulle kunna innebära problem till returen på Nationalarenan i Solna.

Zeljeznicar tillhör en av de största och mest framgångsrika klubbarna i den bosniska fotbollen och förra året föll de på det absoluta målsnöret; blev tvåa istället för serievinnare med en poängs marginal. Krut finns och de brukar förmå att stå upp rätt bra i Europakvalen. I den första kvalrundan denna upplaga besegrades Zeta, från Montenegro, med 3-2 över 180 minuter.

En mer bekväm 180-minutersresa hade AIK, som ställdes mot färöiska Klaksvík och vann med 5-0. Bortamötet slutade faktiskt oavgjort, alltså 0-0, innan spiken sattes i kistan tidigt på hemmaplan. Faktum är att alla mål kom under den första halvleken. Nu höjs dock nivån avsevärt för solnaiterna.

Defensiv matchplan från AIK

Talar inte i princip allt för en tillknäppt historia? Därför är det förvånande vilka siffror som presenteras av bookiesarna. Gott om värde att tälja.

Defensivt är AIK suveräna och de släpper mer eller mindre inte in mål just nu. Att de endast snittar ett mål framåt som tabellfemma i Allsvenskan talar sitt tydliga språk och resultat som 1-0-vinster och 0-0-kryss har varit upprepande händelser. Laget spelar cyniskt och smart – men saknar udd.

Här finns det inte på kartan att AIK inte skulle visa respekt för Zeljeznicar, i en svår bortamatch. Defensiv matchplan?

De inledande matcherna i dubbelmöten som detta tenderar dessutom att bli lite mer tillknäppta när det inte finns resultat att spela på och riskvilligheten minskar som ett symptom på det.

Att Zeljeznicar ser ut att komma till spel utan skyttekungen Ivan Lendric – som deklarerats klar för franska Lens i veckan – är ytterligare en faktor som talar för just det; att målen är en bit borta. Med tanke på hans målskörd under fjolåret var det uppenbarligen en av de viktigaste pjäserna i laget, inte minst för offensiven.

1-0/0-0/0-1?

Att båda lagen inte gör mål spelas till tokfina 1,91x hos William Hill. Spelvärde hittas minst tio punkter neråt.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål (BLGM – nej)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 13/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 37%
X: 32%
2: 37%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 60%