Speltips Cadiz Athletic Bilbao

Speltips inför Zorya – Athletic Bilbao 7/12: Som bäddat för 1X2-tecknet

Siffrorna må kanske inte se ut som de sexigaste, men visst ska det gömma sig lite värde bakom spelen till Athletic Bilbaos favör när de besöker ukrainska Zorya på Arena L’viv?

Blir det Zorya eller Athletic Bilbao som når Europa League-slutspelet? En plats slåss de två om, medan Östersund är klara och Hertha Berlin utan chans.

Förutsättningarna är enkla; hemmavinst innebär att Zorya får fira, oavgjort eller bortavinst att Athletic Bilbao får dito. Det sistnämnda alternativet innebär också att spanjorerna får chansen att ta över gruppens förstaplats, såvida ÖFK inte vinner deras bortamatch mot Hertha Berlin.

Från att enbart ha plockat två pinnar på de tre inledande matcherna, två kryss och en förlust, har Athletic Bilbao satt i växeln och kommer från uddamålsvinster över Östersund samt Hertha Berlin. Något bättre har det också sett ut i spanska Primera División, även om vinsterna varit alldeles för få till antalet och man står fortfarande en bra bit nere på den undre tabellhalvan.

Och Zorya, då? De är å ena sidan inte bättre placerade än sexa i den inhemska serien, men har å andra sidan visat att Europaspelet tas på allvar. Två vunna och tre förluster är facit. Bortamatchen mot just Bilbao vann de, chockerande nog, med ett mål mot noll – med en hel del flyt och försvinnande lite bollinnehav.

Inför matchen saknar ukrainarna Vasiliy Pryimia samt Vladyslav Kalitvintsev. Gästerna har Iker Muniain och Beñat Etxebarria out. Ander Iturraspes status ska tittas på närmare avspark. Det mesta talar för att han får stå åt sidan.

Bryter mardrömssviten

Inte en enda vinst på nio bortamatcher – varannan förlust-oavgjord i dessa – har det blivit för Athletic Bilbao. Rotation blir det till viss del också. Ändå känner vi att det är värt att placera polletterna i deras händer. Varför?

Bilbao har fått lite medvind och löste exempelvis oavgjort, 0-0, mot Real Madrid senast. Addera de två raka Europa League-vinsterna också. Ljusnat rejält, även om man haft problem att vinna matcher i allmänhet.

Lagen är trots allt av helt olika karaktär. Zorya, inte ens en toppklubb i Ukraina, medan Athletic Bilbao har klart större potential och kapacitet än vad som visats upp. Övre halvan-material i La Liga och sinom tid borde resan uppåt i tabellen ta fart.

Eftersom Zorya inte kommer undan med oavgjort i matchen – då blir slutspelsplatsen Bilbaos – kan vi räkna med att de kommer offra allt om vi har lika på tavlan närmare slutspurten. Detta öppnar framförallt för spanjorerna att sätta spiken i kistan.

1,87 gånger pengarna för den raka tvåan får räcka. Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao vinner, rak tvåa
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 7/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 20%
X: 27%
2: 55%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 57%