5 oktober 2017 Nordirland Tyskland

Speltips inför Nordirland – Tyskland 5/10: Avslagen gruppfinal

Grupp C i VM-kvalet bjuder på gruppfinal mellan Nordirland och Tyskland – en, på förhand, ganska avslagen sådan. Detta kan komma att ha en viss inverkan på matchbilden och på nytt testas mållyckan från vår sida.

Nummer två mot nummer ett – och det är på de platserna de kommer landa.

Matematiskt har Nordirland fortfarande chansen att passera Tyskland – om de vinner här, vinner den avslutande matchen mot Norge medan tyskarna faller, på hemmaplan, mot Azerbajdzjan. Men det händer förstås inte.

Nordirland har med dessa två matcher kvar hela nio pinnar ner till närmsta konkurrent i form av nämnda Azerbajdzjan, som följs av Tjeckien och Norge. I botten, med en nolla i poängkolumnen, hittas blåbärsnationen San Marino.

Det är ett fantastiskt kval som Nordirland stått för. Landslagsfotbollen står uppenbarligen en ljus framtid till mötes. Ni minns kanske att de nådde åttondelsfinalen i förra årets europeiska mästerskap? Nu är världsmästerskapet i Ryssland 2018 nära…

Tyskland är en av fotbollsvärldens främsta länder och en av de klaraste guldfavoriterna i vad som komma skall nästa sommar.

Manuel Neuer, Marco Reus och Timo Werner är out för Tyskland. Aaron Hughes och Craig Cathcart får stå åt sidan för Nordirlands del.

Underspelen lockar

Undertecknad köper inte alls oddssättarnas tro på mål i den här matchen – den är skarpt överdriven.

Vad som skulle kunna tala för mål är två parter som kan slappna av i matchen, i och med att tabellen i praktiken redan är helt satt. Men såklart att tas matchen på allvar – Nordirland vill visa att de håller även mot de största pjäserna samt leverera inför hemmapubliken.

Det som utmärker Nordirland är deras kolossala arbetskapacitet. Lagdelarna hålls ihop väl och defensiven är ramstark. Framåt lyckas de dessutom ofta göra tillräckligt, åtminstone gjort så i kvalet.

Bara titta på statistiken; nollan är hållen i alla kvalmatcher förutom den borta mot Tyskland, vilken förlorades med knappa 0-2. Finns goda förutsättningar att neutralisera tyskarnas offensiva maskineri.

Tror knappast att Tyskland sätter gasen i botten heller, för den delen. De kommer ha mycket boll och kan ställas inför problem med att riva ner Nordirlands samlade försvar.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om det blir exakt tre mål – är ett vettigt val av spel till 1,96 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 5/10
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 8%
X: 17%
2: 76%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%