3 augusti 2018 Derby Reading speltips Championship

Speltips, Leeds – Derby 13/1: Het fredagsfajt från Championship

Fredagens batalj från Championship spelas mellan formstarka Leeds United och Derby County, i en match av stor betydelse för kampen om playoffbiljetterna. Vi får känsla, hittar spelvärde – och investerar.

Leeds uppe på de ljusgröna platserna, Derby precis nedanför dem. Femman mot sjuan i tabellen, med fem poäng som skiljer dem åt. Som ni förstår; det här är en extremt viktig fajt, en som kommer bidra till att forma toppstriden framöver.

Lagen kommer till spel stärkta med varsin cupskalp från förra veckan. Leeds förvaltade favoritskapet mot Cambridge United, huserande i League Two, medan Derby stod för en skräll modellen större när West Bromwich besegrades med 2-1 – på bortaplan! Vem kunde se den komma?

I övrigt är formen mycket fin för Leeds, som har 5-1-0 i matchraden sedan mitten av december. Framförallt just på hemmaplan är det resultaten som tickat in. Leeds har steppat upp enormt sedan Steve McClaren äntrade på tränarposten och så lite som en enda av de 12 senaste matcherna har förlorats; 9-2-1.

Låg mållina

Formstarkt möter formstarkt.

Men det finns två saker som oroar Leeds inför matchen. Först och främst saknas den enorma mittbacksklippan, svenske Pontus Jansson – bäst i hela Championship? – med en avstängning och hans naturliga ersättare, Liam Cooper, skadad, är därtill osäker för spel.

Alltid svårt att rotera om i en lagdel som backlinjen, och i synnerhet då lagets klippa är den som ställs åt sidan.

Gästerna, med den fina form de är i, kommer säkerligen vilja ta över taktpinnen, fastän de spelar på resande fot och möter en kapabel motståndare. Det hör inte till deras natur att ställa upp försvarsbussen och därför kan det säkert börja svänga en del denna fredagskväll.

Leeds är dessutom i god målform…

Undertecknad kan se det här bli en underhållande historia!

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två mål – spelas till 1,84 x smeten hos Unibet, som ni får 1 000 kronor att spela för hos här!

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 13/1
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 37%
X: 32%
2: 33%
Över 2,5 mål: 40%
Under 2,5 mål: 63%