22 februari 2017 Sevilla Leicester

Speltips, Leicester – Chelsea 14/1: Svårighetsgraden höjs rejält

Leicester – upp och ner. Mest åt det sistnämnda. Under lördagen, 18:30, ställs de mot serieledande Chelsea i klar underdogposition. Finns det kanske skrällvärde att tälja på King Power Stadium?

Briljanta mästare, nu nere på den undre tabellhalvan. Att Leicester lyckades vinna förra årets Premier League var fotbolls-Europas största skräll i modern tid och att de skulle dippa till den här säsongen var inte otippat, tvärtom, men att de är nere på femtondeplats i serien är under all kritik. Mer finns att hämta ur Claudio Ranieri och hans manskap.

Den kanske största besvikelsen förra året, det var istället Chelsea. Nu? Etta, med hela fem pinnar ner till jagande Liverpool. Ombytta roller, om än mindre drastiskt, således. Chelsea hade en fenomenal serierad på 13 raka PL-matcher vunna efter varandra, men åkte på en käftsmäll mot Tottenham direkt efter nyår, 0-2 i baken på White Hart Lane.

En spelare som står i strålkastarljuset är N’Golo Kante, som lämnade just Leicester för Chelsea inför säsongen. Han var en av de absolut bästa spelarna för ”The Foxes” och är dito för Londons blåa.

Växer utan Mahrez?

Gästerna är, såklart, stora favoriter här – men har inte oddssättarna och marknaden pushat ner oddsen på dem lite väl?

Undertecknad är lite inne på att Chelseas förlust mot Tottenham kan bli starten på en lite sämre period, som en reaktion på de där 13 raka vinsterna, varav flera kom i tajta matcher och till och med, utifrån spelet, inte var fullt förtjänta.

Lätt att det slår över, med andra ord.

På King Power Stadium har Leicester ändå levererat fullt acceptabelt. Under perioder har vi fått se de sprattla till, i alla fall påminna fansen om mästartakterna, och praktexemplet på detta var när Manchester City kördes över med 4-2.

Det är uppenbart att växeln finns där för Leicester och nu när Champions League har uppehåll före slutspelet, ökar chansen markant för att de ska hitta den.

Här saknar Leicester nyckelspelarna Riyad Mahrez och Islam Slimani samt Daniel Amartey. Brutala avbräck såklart, men kanske kan det till och med vara positivt med den förstnämnda borta? Han verkar vilja lämna klubben, sett loj och omotiverad ut. Kanske lyfter laget utan honom?

Skrällchansen finns där, och den här större än oddssättarna föreslår.

De stora skrällobjekten är att föredra före diverse plushandikapp för Leicester här. Får lite ”allt eller ingenting”-känsla över dem – kan lika väl vinna, som att falla ihop som ett korthus.

Leicester spelas med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort till 4,60 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Leicester draw no bet (dnb)
Odds: 4,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 14/1
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 16%
X: 24%
2: 58%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 51%