Speltips, Liverpool – Plymouth 8/1: Överdrivet favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 7 January 2017

Söndagens första TV-match från FA-cupen spelas på Anfield, mellan Liverpool och Plymouth Argyle, huserande i fjärdedivisionen. Blir det en ”walk in the park” för Jürgen Klopps manskap? Var inte så säkra på det…

Som det låter är Liverpool måttligt motiverade inför FA-cupen och ställer hoppet till juniorer och b-spelare att leverera – i alla fall här i den tredje rundan, mot ett lag från fjärdedivisionen, även kallad League Two.

En del starkare namn kommer ändå ställas ut på banan; Divock Origi ser ut att få förtroendet på spetspositionen och det här blir en utmärkt match för honom att visa framfötterna, hitta nätet och komma närmare den ordinarie startelvan.

Plymouth, ja. De har en anonym trupp, såklart, och slåss ivrigt i toppen av League Two, där de för närvarande är tvåa – alltså på en av de positioner som leder uppåt i seriesystemet. I FA-cupen nådde de senast 2006/07 kvartsfinal och 83/84 blev de till och med semifinalister. Annars inte mycket att skylta med…

Här kan Plymouth streta emot

Det är lätt att överskatta jättarna i det här skedet av cupen. De lever mycket på deras namn och mindre fokus riktas åt att de det facto ofta roterar hejvilt i startelvan – kommer ens en enda ordinarie pjäs ta plats här?

Som det verkar, nej.

Klopp har deklarerat att en handfull juniorer kommer få förtroendet och att de, tillsammans med några b-spelare, har potential att köra över en motståndare som Plymouth råder det förvisso ingen tvekan om – men mot ett samlat försvar kan det bli lättare sagt än gjort. Lutar snarare åt att det blir rätt tajt, att Plymouth reser hem med flaggan i topp.

Gästerna är uppumpade med självförtroende, är strålande i League Two och ställs nu inför årets match. Flera av de här spelarna kommer aldrig få möjligheten att spela på en arena som Anfield, mot en anrik storklubb som Liverpool igen. Lär vilja bjuda på kamp.

Summa summarum; ett extremt försvagat Liverpool kan absolut få problem med ett samlat Plymouthförsvar.

Slutsats?

Plymouth +2,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om Liverpool vinner med exakt två mål – spelas till 1,83 x insatsen hos Unibet. Om du saknar ett konto hos dem, öppna ett – och få 1 000 kronor i välkomstbonus!

 

Speltips:

Speltips: Plymouth +2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 8/1
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: