21 januari 2017 Liverpool Swansea

Speltips, Liverpool – Swansea 21/1: God potential för en underhållande strid

Måstematcherna radas upp för Liverpool. Härnäst, redan vid 13:30 under lördagen, ska de försöka spela hem tre pinnar när tabelljumbon och defensivt urusla Swansea tar picket och packet till klassiska Anfield. Proppen ur?

Schemat har varit tufft för Liverpool på sistone, men ett utvilat och slagkraftigt lag kan ändå ställas ut tack vare stor rotation i cupmatcherna som varit. FA-cupen är de vidare i efter många om och men och inför semifinalreturen i Ligacupen mot Southampton har man 0-1 att hämta in på Anfield.

Annars, det viktigaste – seriespelet. Liverpool är trea, med sämre målskillnad än Tottenham ovan, och har sju poäng upp till serieledande Chelsea. Mer eller mindre varenda match är en måstedito framöver, så stort som glappet redan är.

Ännu hårdare sitter Swansea med kniven mot strupen. Vem kunde tro att de, 21 omgångar in i händelserna, skulle vara jumbo i tabellen? ”Svanarna” har levererat under all förväntan och det syns till få tendenser i spelet som talar för att det kommer vända – men det är ju tajt i bottenstriden. Glappet till säker mark är på ynka pinnen! Räkna med att Swansea kommer slåss med näbbar och klor här.

Stark offensiv mot usel defensiv

Liverpool är suveräna offensivt, lite svajiga defensivt – Swansea usla defensivt, kapabla offensivt. Slutsats? Mål!

Gillar alltså målmöjligheterna här. Tror det kan bli lite av en proppen ur-effekt för Liverpool, men det är absolut inte omöjligt att en balja slinker in bakåt då. Ofta varit så när lite sämre motstånd kommer på besök till Anfield.

Vi kan räkna med ett offensivt Liverpool, som alltid på hemmaplan. Nu saknas förvisso Sadio Mané, men det finns flera andra offensiva verktyg. Bredd och spets.

Swansea, ja. Helt urusla. Förlorade med 0-4 hemma mot Arsenal senast, trots en rätt lovande start – men det är just det, försvarsspelet som är så svajigt. Lätt att få marginalerna emot sig också. Viss kvalitet finns det i alla fall framåt, i framförallt Llorente och Sigurdssons fötter.

Liverpool kan mycket väl passera den här mållinan utan hjälp, men vi utesluter absolut inte att även Swansea får pryda målprotokollet här…

Och om ni räds Liverpools snåla målproduktion i cupmatcherna, är det bara att titta på startelvorna i dessa. Rotation på mer eller mindre varenda position.

Över 3,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt tre baljor – testas till 1,93x hos Unibet, vars välkomstbonus är på 200% upp till 1 000 kronor och kan hämtas här!

Speltips:

Speltips: Över 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 21/1
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 80%
X: 14%
2: 7%
Över 2,5 mål: 68%
Under 2,5 mål: 33%