Speltips Arsenal Leicester 7 juli 2020

Speltips Manchester City – Arsenal 5/11: Får bekänna färg

På Etihad Stadium vankas toppmöte mellan serieledande, dominanta och suveräna Manchester City samt ett mer ifrågasatt Arsenal. Annat än en hemmavinst är otänkbart, menar vi.

– Vi kommer acceptera risken, slår Arsené Wenger fast och menar på att laget kommer försöka bjuda upp till dans och inte ställa upp försvarsmuren, enligt Independent.

Det blåser alltjämt storm för Arsenal och lär fortsätta likadant tills Arsené Wenger ryker. Förtroendet är, från nästan alla håll, sinat och allt eskalerade i och med att Champions League missats för första tillfället sedan mitten av 90-talet.

Lite åt samma håll lutar det nu, när Arsenal är femma i tabellen och således utanför de där CL-platserna. Nytt blod behöver komma in i klubben, speciellt från ledarhåll, det kan man väl bli ense om?

Efter en tids skadeproblem kan Sead Kolasinac och Calum Chambers vara tillbaka i Arsrnaltruppen. Danny Welbeck, Shkodran Mustafi och Santi Cazorla är alla out.

Om det är kris i Arsenal, är succén total i Manchester City. Klubben har endast tappat två pinnar på de nio inledande seriematcherna, 9-1-0, samt är vidare till Champions League-slutspelet med ett rent facit fyra matcher in i gruppspelet. Inte bara en kraft att räkna med inhemskt, utan också ute i Europa. Numera en av de klaraste CL-titelkandidaterna.

Enda avbräcken, som känt, för City är på Vincent Kompany och Benjamin Mendy.

Arsenal räcker inte till i stormatcherna

Det är som vitt skilda världar, Manchester City och Arsenal. Skulle till och med vilja påstå att det är – klasskillnad.

Manchester City är fenomenala för tillfället. De vinner match, efter match, efter match och kommer senast från en 4-2-vinst borta över Napoli på Stadio San Paolo i Champions League. En makalöst bra insats.

De matcher som Arsenal, på pappret, ska vinna, vinner de ofta. Däremot får de lika ofta bekänna färg så fort som nivån på motståndet höjs. De borde ha försvinnande lite att sätta emot på Etihad Stadium, där Manchester City vunnit fyra raka med en målskillnad på hela 20-2 i dessa. Bland annat Liverpool har sopats mattan av med 5-0.

Inför matchen har bortatränaren Arsené Wenger tryckt på att de inte kommer backa hemåt och istället försöka spela boll – ett recept som inte varit särskilt lyckat förut, inte minst i de stora matcherna samt Champions League. Under fransosen har ”Gunners” de senaste åren inte varit alls anpassningsbara till olika typer av matchbilder.

Manchester City -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de vinner med uddamålet – är mycket fint till 2,01x. Oddset presenteras av Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,01 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Öppna ditt konto härRegler & villkor gäller.)
Spelstopp: 15:15, söndag 5/11
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 67%
X: 19%
2: 13%
Över 2,5 mål: 71%
Under 2,5 mål: 30%