20 januari 2018 Manchester City Newcastle Speltips

Speltips, Manchester City – Swansea 5/2: Insatsen ska dubblas

Ena sidan jagar Champions League-biljetter, den andra kämpar för förlängt kontrakt i förstadivisionen. Verkligheterna är vitt skilda när Manchester City och Swansea drabbar samman på Etihad Stadium. Speltips, odds och allt inför matchen hittas här. 

Observera! Avspark 14:30.

”Svanarna” har inte haft det enkelt under spelåret och presterat en bra bit under förväntan – för visst ska de hålla för mer än tabellen antyder? Nu verkar de dock ha fått upp farten och efter två vinster i följd – mot Liverpool och Southampton – har de studsat upp på den övre tabellhalvan. Det är dock fortsatt tajt där nere i botten och minsta pinne är av största betydelse.

Som alltid mycket uppmärksamhet och snack runt Manchester City, som var favoriter till att vinna hela serien på förhand. De har dock inte kunnat få någon kontinuitet i varken prestationer eller resultat, varvar fantastiska överkörningar med helt oväntade tapp, och är inte bättre placerade än femma. Före lördagens matcher skiljer bara pinnen upp till plats nummer två. Serieledande Chelsea har, som säkert känt, spurtat ifrån.

Det är inte helt hundra att Sergio Agüero startar här och att Gabriel Jesus istället tar hans plats på topp. Fernandinho och Vincent Kompany kan komma tillbaka i spel, åtminstone inleda på bänken.

Hos Swansea ser truppsituationen ut att vara oförändrad.

Målpartaj att vänta

Manchester City har stått för två fantastiska prestationer, liksom resultat, efter varandra – men undertecknad litar ändå inte på dem. De kan absolut få problem med ett pånyttfött Swansea…

Som nämnt i texten, City åker på de där plumparna lite väl tätt efter varandra och klarar sällan att hålla nivån uppe under längre perioder. Pep Guardiolas framtid i klubben diskuteras också febrilt.

Gillar starkt vad Swansea visat upp på sistone. Bortavinsten över Liverpool häromveckan var fantastisk – tre mål på Anfield! Allt som allt, rätt bra försvarsspel och ett suveränt kontringsdito. Mycket sämre var det inte nu senast när Southampton värjdes undan med 2-1.

De har utan tvekan momentum, ”Svanarna”.

Gästerna kommer få sina ytor att ställa om och har varit solida på det på sistone. Manchester City spelar ju dessutom ett riskfyllt spel – bollen ska rullas oavsett situation och vart i planen man är – och har skänkt bort en handfull mål under spelåret.

Hela sju raka inbördes möten, från 2014 och framåt, har bjudit på mål åt båda håll. Känslan är att vi ska ha bra chanser till att det blir så på nytt.

BLGM – ja spelas till dubbelt betalt.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 5/2
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 82%
X: 13%
2: 7%
Över 2,5 mål: 71%
Under 2,5 mål: 32%