18 januari 2017 Newcastle Birmingham

Speltips, Newcastle – Birmingham 18/1: Målspel mer än dubblar insatsen

Newcastle och Birmingham, båda i Championship, möter varandra i FA-cupomspelet efter 1-1 i det förra mötet. Nästa försök att få en vinnare tas på St. James’ Park, där vi tror på en tajt och tillknäppt tillställning.

Ettan mot tolvan i Championship – i fajt om en biljett till den fjärde rundan i FA-cupen. Givetvis med Newcastle som stora favoriter; marknaden över vilken sida som ska avancera vidare står för närvarande i 1,25-4,33. Talar om styrkeförhållandet mellan parterna.

Att Newcastle kommer studsa upp till förstadivisionen, det var mer eller mindre klart redan inför spelåret. De har den i särklass bästa truppen som varit i Championship på en bra tid tillbaka. Snarare underligt att de bara håller jämnt race med Brighton i topp, och inte spurtat ifrån.

Birmingham må vara en klubb med ambitioner, men det syns onekligen inte – varken i prestationer eller resultat. Just nu; sex raka matcher utan vinst, 0-3-3 i resultatraden, och de är, som nämnt, bara tolva i den haltande serien. Cupen, en chans att ställa saker till sin rätta?

Tillknäppt – och målsnålt?

Båda parters tränare har mer eller mindre deklarerat att serien, som det oftast är, överordnar FA-cupen och att det kommer roteras.

Extra illa för Newcastle, som är skadeskjutet.

Och det är offensivt ”The Magpies” har deras främsta problem. Värst av allt; avbräcket på Dwight Gayle, den enda spelaren som levererar på målfronten. Bara att smaka; 20 mål på 23 seriematcher… Ett av de främsta alternativen bakom honom saknas därtill, Aleksandar Mitrovic.

Med andra ord är det ett brutalt försvagat, ur offensiv synvinkel, Newcastle som ska föra dansen. Lätt att det blir lite stabbigt då, med ett jagande hemmalag utan udd som ställs mot ett samlat försvar.

Såvida det står 0-0, lär Birmingham inte pusha upp positionerna heller.

Det förra mötet, 1-1, var rätt tillknäppt och vi tror att det blir så på nytt. Nu även med att det syns på resultattavlan?

BLGM – nej spelas till 2,05x hos Mybet, som ni får en unik välkomstbonus hos, via oss – på 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 18/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 63%
X: 24%
2: 15%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 49%