Speltips, Osasuna – Málaga 27/1: Enormt spelvärde i krismatchen

Spelbloggare Publicerat: 26 January 2017

Ett krismöte – annat kan det väl inte kallas? Tabelljumbon Osasuna får besök av ett Málaga som tappat stilen helt och hållet på Estadio El Sadar, varifrån vårt val landar i ett målspel till en bit över dubbelt betalt.

19 matcher, nio pinnar och med det tabelljumbo. Det har, milt uttryckt, inte sett bra ut i Osasunas återkomst till det spanska finrummet, Primera División. Exempelvis har endast en match vunnits och avståndet till säker mark är på dubbla skörden som spelats in hittills. Saker måste hända i Osasuna, och det kvickt – annars blir det respass ner i andradivisionen på nytt.

Lite, men inte mycket, muntrare är det trots allt i Málaga. De är en klubb som vill utmana om platserna till Europa, men har svikit fullständigt och nu, med fem förluster uppradade efter varandra, har de droppat ner på den undre tabellhalvan. Effekten på tränarbytet till Marcelo Romero har uteblivit och med honom vid rodret har det blivit tre torskar.

I skrivandets stund är truppapprena inte officiella och det kan därmed dyka upp en och annan överraskning. Bortalaget har sedan tidigare en hel del bekymmer med skador och spelare i Afrikanska mästerskapen. Inte mycket nytt som det verkar. Osasuna har mittfältaren Fausto Tienza avstängd.

Stort spelvärde hittat

En mycket bättre chans att kamma hem en livsviktig trea får Osasuna inte – mot ett motstånd helt ur balans, med fem raka förluster. Liknande situation för Málaga; med den hemska form de har. Om de inte förmår att vinna nu – när ska de det?

Med andra ord; här tänker vi att båda parter kommer jaga trean. Om det skulle stå, låt oss säga 1-1, en bit in i andra halvlek – full rulle åt båda håll?

Osasuna stod för en överraskande bra prestation senast, i alla fall ur offensiv synvinkel, när de förlorade med 3-4 hemma mot Sevilla. Däremot oroar det såklart med fyra insläppta. De hade en liknande match mot Valencia för snart tre veckor sedan, och den slutade 3-3. 5/7 senaste seriematcherna har passerat 2,5-målslinan.

Gästernas stora problem har varit – defensiven. Där har de också en del skadeproblem. Mycket fram och tillbaka i matcherna och 6/7 senaste har innehållit minst tre mål.

I min bok ska överspelet på 2,5-målslinan vara favorit kontra undern – spelbolagen tycker annorlunda och det lämnar oss spelvärde.

Överspelet plockas till 2,10x hos Mybet, som ni får en unik välkomstbonus hos, via oss – på 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 27/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: