14 oktober 2017 Roma Napoli

Speltips, Roma – Sampdoria 19/1: Vi utnyttjar oddssättarnas övertro

Vi rullar vidare med åttondelsfinalerna i Coppa Italia, den sista i raden – Roma mot Sampdoria. Oddssättarna är säkra på en sak; det här blir målrikt. Vi? Inte alls lika säkra på den saken.

En biljett till kvartsfinalen ska delas ut – var hamnar den?

Det handlar om ett enkelmöte och med den rådande skillnaden mellan parterna, är förstås Roma klara favoriter. Oddsen för vilken sida som ska avancera vidare; 1,17-6,00. Och ja, då är det ändå ”bara” toppen mot mitten, utifrån Serie A.

Den här toppstriden i Serie A har tajtast till rejält och Roma, placerade tvåa, har nu bara pinnen upp till Juventus, dock med en match mindre spelad. Kan de senaste årens totala dominanter snuvas på titeln, möjligen?

Sampdoria levererar väl som väntat på ett ungefär; är på en rätt blek trettondeplats, men med ett bekvämt avstånd ner till bottentrion som hamnat långt på efterkälken i jakten på nya kontrakt. Det som minskar tron på dem här är bortaspelet, som till skillnad från hemmaditot är under kritik; 5-3-2 mot 1-3-6 i seriestatistiken.

Överdriven tro på mål

Att Roma spelar en framåtlutad fotboll, mer tydligt på just hemmaplan, är ingen hemlighet. Men överdrivs inte målmöjligheterna här?

Tror vi kan räkna med en del rotation från Roma. Eventuellt likaså för Sampdoria också, men de borde, utifrån tabellpositionerna, ha lite mer kraft att investera i cupspelet. Säkra från bottenstriden, utom räckhåll för Europaplatserna.

Det har knappast sprudlat om Roma på sistone. Sett annorlunda ut från hur vi blivit vana att se dem; tajtare bakåt, mindre som händer framåt. Hela fyra av de fem senaste matcherna har klivit under – hör och häpna – 1,5 mål. 6/7 senaste under 2,5.

Nu må Sampdoria vara ur form, men de är inte sådana som brukar bli överkörda. Formraden är dyster. Ska dock nämnas att de flesta förluster kommit i matcher som varit tajta och att man sällan inte är med in i det sista. Åtta raka matcher har klivit under 3,5-målslinan, vilket är ett facit på just det. 0-0 blev det mot Empoli förra veckan.

Sedan saknar Roma en av deras främsta offensiva kort, Mohamed Salah, som är i Afrikanska mästerskapen för sitt Egyptien och spelar.

Undertecknad låtar åt 1/2-0 här.

Under 3,5 mål spelas till acceptabla 1,70x hos Mybet, som ni får 1 000 kronor att spela för hos här!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, torsdag 19/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 19%
2: 13%
Över 2,5 mål: 66%
Under 2,5 mål: 36%