Speltips, Sevilla – Real Madrid 12/1: Kan Sevilla göra det omöjliga?

Spelbloggare Publicerat: 11 January 2017

Har Sevilla kapacitet att hämta in 0-3 i returmötet mot suveräna Real Madrid i Copa del Rey? Den spontana känslan – nej. Men visst kommer det bjudas på ett försök, vilket kan öppna upp för en underhållande första halvlek.

1-0 efter 11 minuter, 3-0 efter 45 och dito efter 90.

Real Madrid fick en sprudlande start på det första mötet i det här dubbelmötet, där vinnaren blir klar för kvartsfinal i Copa del Rey. Tre måls försprång och inget bortamål från Sevilla – är spiken redan satt i kistan?

En av de med huvudrollerna i matchen var James Rodríguez, som numera får måttligt med speltid. Colombianen smällde in två av målen, varav ena från straffpunkten, och har utan tvekan stärkt sina aktier i den hårda konkurrensen om en ordinarie plats i startelvan.

Redan på söndag möter lagen varandra på nytt, då i Primera División, där Real Madrid är etta och Sevilla tvåa. Måstematch för de sistnämnda – en förlust vore förödande och skulle mer eller mindre betyda att de blir avhängda från titelstriden. Det kommer bli den tredje inbördes matchen på 11 dagar.

Öppen första halva

Rotation är väntad – från båda håll. Real Madrid har exempelvis James Rodríguez och Cristiano Ronaldo utanför truppen, men det är fortfarande slagkraftiga startelvor som kommer presenteras, vågar jag lova.

Och även om Sevilla startar ur brant uppförsbacke, kommer de försöka vända på det här – en tidig balja och hoppet lever.

Det är just det som får oss att tro på mål här, att Sevilla måste kliva på framåt – och det borde de ha självförtroendet för; med hemmastyrkan och en 4-0-kross av Real Sociedad på bortaplan i bagaget – men det öppnar ju också upp för ett offensivt starkt, fastän bland andra Ronaldo och Bale saknas, Real Madrid.

Sevilla skickade in fyra mål borta mot ett solitt Real Sociedad senast och Real Madrid fem hemma mot Granada. God målform i båda läger.

Om Real skulle ha avgjort det här tidigt – ett mål räcker med all sannolikhet -, är risken stor att matchen tappar i intensitet. Därför känns målen specifikt från den första halvleken bättre än målspelen över hela matchen.

Över 1,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid exakt ett – i första halvlek spelas till 1,90 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i bonus hos här!

 

Speltips:

Speltips: Över 1,25 mål i första halvlek (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:15, torsdag 12/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: