26 november 2017 Burnley Arsenal

Speltips, Southampton – Arsenal 28/1: Succé följs upp med fiasko

En cupsuccé – och ett annat cupfiasko kort därpå? Det är vi lite inne på för Southamptons del när de ställs mot ett hårt satsande Arsenal på St. Mary’s Stadium i FA-cupens fjärde runda. Vad landar det i?

Som Southampton spänt musklerna…

När de i slutsekunderna skickade in 1-0 på Anfield i veckan, satte de spiken i kistan – ”The Saints” är nu klara för final i Ligacupen, och det efter att bland annat ha värjt undan just Arsenal. 2-0 vann de med på Emirates Stadium. En cupskalp kan ses som ett sätt att rädda spelåret när de faktiskt är nere och cirkulerar på den undre tabellhalvan i Premier League, elfteplatsen. En möjlighet att nå ut i Europa.

Arsenal har klivit fram som den främste utmanaren till serieledande Chelsea i Premier League, men det betyder inte att de tar lätt på cupen och just FA-cupen är de specialister på. 2013/14 samt 2014/15 vann de hela kalaset. Kan Arsené Wenger och hans mannar hantera tre bollar i luften, med Champions League inräknat?

Stark tvåa

FA-cupen blir för mycket för Southampton, det är känslan. Viss mättnad lär finnas i och med den säkrade finalplatsen i Ligacupen och då är den här cupen inte alls lika betydelsefull i någon aspekt.

Men framförallt blir det här den tredje matchen på sex dagar. Med skador på flera betydande spelare blir det ännu tuffare; en av de som inte väntas bli redo är Virgil van Djik och effekten av det blir såklart större då mittbacksklippan tillika kaptenen José Fonte lämnat. Tror det blir en mycket b-betonad startelva som presenteras.

Från Arsenals sida har det deklarerats att en närmast helt ordinarie startelva kommer ställas ut, med max ett par ungtuppar i truppen. Räkna med spelare som Özil, Ramsey, Mustafi och Giroud från start. Klass!

Arsenal verkar alltså ta FA-cupen seriöst, liksom de brukar, och fastän prestationerna inte varit klockrena har de ändå 5-1-0 i formraden.

Med tanke på hur tufft spelschemat varit för ”The Saints” vore ett omspel allt annat än önskat. Pushar upp positionerna vid händelse av oavgjort en bit in i matchen? Minskar såklart sannolikheten att det hela landar i ett kryss.

Mot ett söndermatchat och ofokuserat Southampton ska Arsenal ha bättre chans att stå som vinnare efter 90 minuter än de 2,15 x insatsen som dukas upp av Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos, indikerar på. Värde ner till det dubbla betalda?

Sveriges bästa bonusguide!

Vi guidar er till spelbolagens bästa oddsbonusar just nu. Mängder av helt unika bonusar.
Hämta din oddsbonus här.

Speltips:

Speltips: Arsenal att vinna, rak tvåa
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 28/1
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 28%
X: 28%
2: 47%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 50%