Speltips, Sporting Gijón – Deportivo Alavés 5/2: Oddssättarna fel ute

Spelbloggare Publicerat: 4 February 2017

Fokus riktas in på Primera División-bataljen mellan Sporting Gijón och Deportivo Alavés – och då är oddssättarna ute och virrar på ett par marknader, vilket vi försöker utnyttja.  

För att överleva, skulle det krävas att Mauricio Pellegrino fick ut maximalt av sitt material – och hittills har han fått det, om inte det och lite till. Nykomlingen spelar en extremt smart fotboll och det verkar vara närmast en omöjlighet att slå dem; endast en torsk på de 15 senaste matcherna. Tolfteplatsen parkeras på och drömmen om en cupskalp lever.

Annat för Sporting Gijón, som är tredjejumbo och med det på en av de platser som leder neråt i seriesystemet. Inte mycket står rätt till just nu och faktum är att bara en enda av de 16 senaste matcherna vunnits. Situationen är oerhört prekär, med hela fem pinnar upp till säker mark.

Jean-Sylvain Babin saknas för Gijón och Douglas är ett osäkert kort. Gästerna har hela truppen intakt, men väntar rotera hejvilt i startelvan i och med den kommande cupbataljen mot Celta Vigo.

Tre raka 0-0-matcher – reaktion här?

En vinst på de 16 senaste matcherna – mot en motståndare med endast en torsk på de 15 senaste. Ändå står Sporting Gijón i så lite som 2,20 x polletterna för att vinna den här matchen.

Nu ska Alavés förvisso rotera en hel del i startelvan, för att fräscha upp truppen inför kommande cupspel. Så helt bekväma känner vi oss inte med att lämna förtroendet i deras händer, men till siffror runt 1,75-1,80 är dubbelchansen X2 absolut spelvärd.

Det finare värdet hittar vi på – målmarknaden.

Nu har Alavés hela tre raka 0-0-matcher uppradade, men det är, som nämnt, en till stora delar helt ny startelva som ska presenteras. Annan typ av match nu också när man möter ett bottenlag, där man inte kliver ner i positionerna på samma sätt. Lär vara rätt avslappnat, vilket också bäddar för mål.

Gijóns försvarsspel är under all kritik, medan de brukar kunna leverera lite framåt. 9/11 senaste matcherna har klivit över 2,5-målslinan och det är anmärkningsvärd statistik.

Tror lite på en proppen ur-effekt här.

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två – spelas till 1,84 x insatsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:15, söndag 5/2
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: