Speltips inför Sunderland – Manchester City 5/3: Överdriver oddssättarna?

Spelbloggare Publicerat: 4 March 2017

Två matcher, 14 mål. Det har varit fart och fläkt runt Manchester City på sistone. Frågan är; blir det likadant när Premier League-jumbon besöks på Stadium of Light? Det tror vi oss ha svaret på…

Observera att speltipset är skrivet och publicerat före lördagens bataljer.

Helt olika verkligheter – botten mot toppen – men exakt lika viktiga poäng på spel. Hos vilken sida hamnar dem?

Det sprudlar inte om Sunderland, inte alls. Efter den fantastiska starten på februari månad, med en 4-0-vinst borta mot bottenkonkurrenten Crystal Palace, har formkurvan bara pekat neråt – 0-4-smäll mot Southampton och 0-2 mot Everton senast.

De flesta delar av spelet måste förbättras för Sunderland om kontraktet ska kunna räddas. Jumboplatsen parkeras på i det tajta bottenskiktet just nu och mellan dem och säker mark är sträckan på tre pinnar. Och en hel del mål i målskillnaden, ska nämnas.

Manchester City är istället inblandade i den stenhårda kampen om Europaplatserna och det i en period när flera av konkurrenterna runtom håller på att vackla, tappar formen. God chans att stärka aktierna här! Tredjeplatsen innehas, men en match mindre är spelad än för tvåan Tottenham och det är därför fördel om den där silverplatsen nu. Hotet underifrån är dock också hårt, kvintetten, de på plats 2-6, är inom ett tajt avstånd.

Skadelistan är fortfarande välfylld för Sunderlands del med spelare som Victor Anichebe och Jack Rodwell borta. Gästernas Aleksandar Kolarov är ett osäkert kort och Gabriel Jesus är, som säkert bekant, långtidsskadad.

Tar inte ut krafterna i onödan

5-3- och 5-1-vinster mot Monaco respektive Huddersfield. Det är en underdrift att påstå att Manchester Citys offensiv sprudlar just nu, men även defensiven har visats sårbar. Lite den jargongen som varit under hela spelåret.

Men här är jag inte alls lika säker på målen, som spelbolagens oddssättare och marknaden verkar.

Sunderland kommer backa hemåt med allt de har och försöka bevaka det 0-0-resultat de kliver in i händelserna med – annat skulle vara naivt och rentav otänkbart. Givetvis ska man försöka ta vara på de ytor som uppstår vid bollvinster, men å andra sidan – offensiven är helt avtrubbad; fem av de sex senaste matcherna har lämnats mållösa.

Gällande Manchester City är känslan att den ketchupeffekt de haft borde avta här – de har fått alldeles för bra utdelning, helt enkelt. Tio mål framåt på två matcher, mot kompetent motstånd.

Sedan väntar City ett tajt spelschema framöver med serie-, cup och Europafotboll. Fyra matcher på tio dagar. Tror knappast de vill ta ut krafterna här och om de skulle leda med, låt oss säga 2-0, en bit in i andra halvlek, lär de knappast trycka upp positionerna alltför tufft, utan istället döda tid på effektivast sätt möjligast.

Under 3,25 mål (asian handicap) spelas till 1,89x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 5/3
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: