7 februari 2017 Wigan Norwich

Speltips, Wigan – Norwich 7/2: Insatsen ska dubblas

Botten möter toppen i veckans första Championshipmatch. Nästjumbon Wigan ska försöka skrälla till det när ett stärkt och toppjagande Norwich kommer på besök till DW Stadium. Lyckas de?

Det var med stärkt självförtroende efter två raka vinster som Wigan kom till spel mot Sheffield Wednesday nu senast – men det blev en 0-1-torsk på just DW Stadium. Tillbaka på ruta ett? Oavsett så är situationen alltjämt prekär med sex pinnar upp till säker mark från den nästjumboplats som parkeras på nu.

Norwich hade hamnat en bit på efterkälken – är numera häck i häl – men nu vunnit tre matcher efter varandra och det innebär att avståndet till topp sex minskat till tre pinnar. Håller Norwich på att nå de nivåer som de väntades inför spelåret? Tveklöst är i alla fall att de är en av de starkaste kandidaterna bland de runt och i playoffområdet att nå Premier League, som trillades ur i fjol.

Under deadline day värvade Wigan hejvilt och här kan hela sex spelare kliva in och debutera. Annars saknas bland andra Nick Powell och Donervon Daniels. Norwich har Alex Tettey, avstängd, out och James Maddison samt Steven Naismith osäkra för spel med småskador.

Norwich har fått upp farten

Flera nyförvärv hos Wigan till trots, här är det klar fördel för Norwich. Mycket bredd som kommit in, snarare än udd, och det tar såklart tid för spelarna att acklimatisera sig i den nya miljön.

Norwich har fått upp farten och då blir de svåra att stoppa. Gott om kvalitet finns det hos dem – toppklass i den här serien – och om de skulle hamna utanför playoffplatserna, vore det en besvikelse av den större modellen.

Som nämnt; tre raka vinster och fina prestationer. Handlar mycket om att få in vinnarmelodin, vilket de också fått. Måste ha suttit oerhört fint med 1-0-vinsten borta över Cardiff senast.

Efter en bra start på 2017 har Wigan tappat momentum – en 0-4-förlust mot Manchester United i FA-cupen följdes upp av en 0-1-torsk hemma över Sheffield Wednesday senast. Inte primärt mot den – och denna – typen av motstånd vinsterna ska komma in på kontot.

Gillar oddsen på Norwich, fastän bortaspelet varit under all kritik. Tror vinsten senast kan ha varit ett trendbrott som får saker att vända.

Norwich -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid oavgjort – klickas i till 2,02x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Norwich -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 7/2
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 29%
X: 29%
2: 42%
Över 2,5 mål: 44%
Under 2,5 mål: 59%