Speltips inför AEK Aten – Milan 2/11: Gruppfinal väntar

Spelbloggare Publicerat: 1 November 2017

Med en storartad kämpainsats knep AEK Aten en pinne i bortamatchen mot AC Milan. Nu möter lagen varandra på Olympic Stadium i Grekland. Vad blir det av hela kalaset då?

0-0 på San Siro var förstås ett brutalt fiasko för Milan, som storfavoriter mot AEK Aten – men resultatet innebar i alla fall att förstaplatsen behölls, i och med att de två inledande matcherna vunnits, och så hårt som man satsar ska slutspelet bara nås. Det är så pass enkelt.

Leker vi med tanken att Milan skulle förlora här och att Rijeka vinner över Austria Wien, som möter varandra parallellt med denna match, 19:00, och då blir det desto mer spännande…

Milan har satsat stort inför spelåret; värvat för enorma summor och uttryckt ett mål om att åter bli en del av den italienska och europeiska toppen. Just Europa League anses vara lite av en huvudnyckel för detta, vilket är tvärtemot hur de flesta storklubbar som hamnar i turneringen tar sig an den. Och i Serie A har man inte förmått att prestera alls – är placerade åtta.

Nytt på tapeten är att Suso och Davide Calabria riskerar att missa matchen med skador, men helt klart är det inte.

Grekiska klubbfotbollens stora huvudpjäs sedan en bit innan milleniumskiftet har varit Olympiakos, med PAOK och Panathinaikos som uppstickare de senaste åren. AEK Aten brukar vara uppe och slåss om Europabiljetterna, men räcker sällan till i en titelstrid. Under spelåret kvalade de mot Champions League, men föll klart över två möten med CSKA Moskva och får därför spela här på den lite mindre scenen.

Mål i en av de tre senaste matcherna

Milan har svikit ur favoritposition vid upprepande tillfällen. Dessutom var AEK den bättre parten under perioder på San Siro, vilket nästan oroar mer än det faktum att matchen inte vanns.

Detta har säkert skapat en hel del respekt från Milanspelarna, som på bortaplan kan antas kliva ut lite mindre framåtlutat. Knappast så att man kommer skölja fram i anfallsvåg efter anfallsvåg heller. Observera att Milan bara hittat nätet i en av de tre senaste matcherna.

AEK vet samtidigt om att Milan har det bättre spelarmaterialet och som situationen ser ut i gruppen är det oavgjorda resultatet fortfarande gynnsamt.

Två lag som hellre bevakar än att trycka upp positionerna?

Under 2,5 mål kan spelas med en mindre summa till 1,73x hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kronor riskfritt spel!)
Spelstopp: 19:00, torsdag 2/11
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: