28 april 2018 Stryktipset Speltips

Speltips inför West Ham – Chelsea 9/12: Botten mot toppen i derbyt

Botten mot toppen. Londonderby! Det perfekta sättet att starta Premier League-helgen, eller hur? Det handlar om West Ham mot Chelsea, med avspark 13:30 på London Stadium.

Detta är bara en av flera underbara PL-matcher som väntar under helgen. Vad sägs om Merseyside- och Manchesterderby under morgondagen? Men nu riktar vi blickarna mot London Stadium.

Om man vill se matchen visas den på Viasat Premium och Viaplay.

Gällande West Ham är situationen pressad till dess yttersta gräns. Trots ett par fina nyförvärv före seriestarten, har de svikit fundamentalt – så pass att de hittas näst sist i tabellen. Tio pinnar på 15 matcher är helt och hållet underkänt.

Ett försök till att vända på skutan stod man för efter 1-4-förlusten mot Liverpool – David Moyes hämtades in på tränarposten – men därefter har det blivit så lite som en pinne på fyra matcher. Skotten har varit mindre lyckosam de senaste åren och är redan nu en pressad man.

Om West Ham ska kunna utsäktas till viss del kan man peka på skadeproblemen som förföljt dem. Här saknar de bland andra José Fonte, Andy Carroll och James Collins. Chicharito kommer dock närmare sin comeback och kan vara tillbaka här. Kanske-listan pryds också av Mark Noble och Cheikhou Kouyaté.

Mästarna Chelsea verkar inte, liksom resten av de tänkta titelaspiranterna, kunna rå på Manchester City, som varit suveräna under året. En tredjeplats behöver man dock inte skämmas över – såvida det blir CL-spel är det acceptabelt – och dessutom är klubben klara för slutspelet i just Champions League. David Luiz finns inte med Antonio Contes planer för spel, då han dras med skadebekymmer.

Vänder det nu, West Ham?

Är det bara jag som väntar på West Hams lyft? Ser dem som klart bättre än resultaten pekar på; till och med ett övre tabellhalvan-material.

När West Ham besökte Manchester City förra veckan stod de för en hedervärd prestation. Hårt arbete och ett solitt försvarsspel var nära att räcka ända in i kaklet. De ledde till och med in i halvtid, för att sedan tappa till 1-2. Sista målet släpptes in i matchens slutspurt. Svårt att stå emot City för närvarande, ska nämnas…

Någonting som stört Chelsea, som tränaren Antonio Conte också tryckt på, är truppens brist på bredd. De spelade en tuff match mot Atlético Madrid i veckans Champions League, vilken slutade 1-1, och det kan påverka den fysiska statusen inför matchen.

Det skulle inte förvåna om West Ham klarade av att bjuda upp till kamp här och till och med sno en pinne från lokalrivalerna. Tajmingen känns perfekt. Nu vänder det!

West Ham +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid uddamålsförlust – är värt att testa till 1,82x hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: West Ham +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 13:30, lördag 9/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 13%
X: 22%
2: 67%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 49%