Speltips inför Frölunda – Leksand 24/2: Insatsen ska dubblas

Spelbloggare Publicerat: 23 February 2017

Skräll- och målpolletter slussas in när tabelltvåan Frölunda tar emot jumbon Leksand under fredagskvällen – och vi försöker med det dubbla insatsen.

Toppen mot botten.

Men inte har Frölunda förmått att prestera som man väntar att de ska på sistone. Fyra förluster på de sex senaste SHL-matcherna sätter inte bara frågetecken inför det slutspel som komma skall, utan förstaplatsen har också tappats till formstarka Växjö Lakers.

Det är så pass tajt i topp sex-skiktet nu att göteborgarna riskerar att falla flera platser till i tabellen. Tre poäng ner till fjärdeplatsen och sex till sjätteplatsen. Handlar om att hitta rätt nu – omedelbart.

Leksand kommer landa på en av de två bottenplatserna och deras enda mål nu i slutspurten är att hitta formen, för att kunna överleva här i förstadivisionen. Den faktorns betydelse ska under underdrivas; att ha momentum. Inte minst i de mest betydelsefulla av matcher, som då väntar.

Formen nu, den är inte speciellt bra för Leksand. Efter 2-1-vinsten över HV71 i mitten av månaden har det blivit tre raka förluster; 13 insläppta och bara ett mål framåt på dessa.

Minst två baljor från bortalaget

Fastän Leksands målproduktion varit under all kritik på sistone, ser vi värde i målöverspelen till deras favör.

Mycket av att det bara är på tiden för en liten ketchupeffekt och att motståndet faktiskt kommer väldigt bra tajmat. Offensiven må vara rätt tunn, men det finns potential för en större målskörd än vad som visats upp under merparten av spelåret. Mer att hämta.

Frölunda är, som nämnt, ur form – och det handlar om såväl defensiva som offensiva problem. I 10/11 senaste matcherna, CHL inräknat, har minst två mål släppts in, övertid inkluderat. Det finns uppenbara problem och en handfull moment i spelet som inte klickar.

Ett Frölunda som börjar darra, tappar i tabellen och antas lär spela en offensiv ishockey denna afton – det öppnar upp för bortamålen.

Sedan har Leksand faktiskt ett bra facit mot just Frölunda på sistone. Exempelvis vann de det senaste mötet, då hemma, med fyra mål mot noll.

Leksand över 1,5 mål (inklusive övertid) spelas till dubbelt betalt hos Ladbrokes.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips: Leksand över 1,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 19:00, fredag 24/2
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: