Speltips inför Brynäs IF – HV71 14/11: Ingen tydlig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 14 November 2017

Det är inte helt enkelt att veta var lagen står efter ett veckolångt uppehåll i SHL. Kanske har både Brynäs IF och HV71 lyckats rätta till felen som präglade lagen tidigare?

Efter att ha inlett säsongen väldigt trevande har Brynäs haft möjligheten att samla trupperna lite i det veckolånga uppehåll som passerat i SHL.

Det gör att laget möjligen kan komma ut till de sista två månaderna av år 2017 med en annan energi än tidigare. Det är egentligen inte bara energin som har varit problemet så här långt, men klart är i alla fall att resultaten varit direkt undermåliga från Gävlelagets sida. Det har bland annat resulterat i ett byte på tränarposten.

Efter 16 spelade matcher har laget just 16 inspelade poäng, vilket med nöd och näppe gör att laget inte ligger på kvalserieplats. Det vore ett debacle utan dess like, men spelarmaterialet är såklart bättre än så. Därför väntar vi oss ett Brynäs som så sakteliga reser sig. Det bör kanske sägas att det har sett aningen bättre ut sedan tränarbytet, även fall laget ändå har tre förluster på sina fyra senaste matcher i SHL. Uppehållet kan dock ha gjort att det är ett bättre Brynäs nu.

HV71 har tappat på sistone

Efter en stark inledning på säsongen har HV71 tappat mark på sistone och har därtill en resultatrad som inte skrämmer särskilt många lag. Uppehållet kan således ha kommit ganska lägligt även för Jönköpingslaget.

Ser vi till lagets åtta senaste matcher i SHL har de tre vinster, varav samtliga på hemmaplan. På bortaplan har laget tre raka förluster.

Det är ett lite krångligt läge som väntar inför tisdagens möte med Brynäs. Med tanke på tabellpositionen får HV71 iklä sig rollen som favoriter, men i själva verket är det alltså ett lite knackigt lag som gästar här. Uppehållet gör det också svårt att veta var lagen står. Ett underspel hade kunnat vara aktuellt – det känns som att två haltande lag har slipat mycket på den typen av fundamentala detaljer nu – men där hittar vi inget odds som lockar tillräckligt. Vad som vi vågar tro väntar är en tät historia – förmodligen målsnål – mellan två lag som ogärna förlorar.

X (oavgjort) spelas därmed till 4,25 gånger degen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 14/11
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: