Speltips, Djurgården – Brynäs 14/2: Uppehållet äntligen över!

Spelbloggare Publicerat: 13 February 2017

Värm upp inför kvällens Champions League – med svensk ishockey och SHL. Vi riktar strålkastarljuset på Hovet och alla hjärtans dag-mötet mellan Djurgården och Brynäs. Hur fördelas poängen?

Tack vare usel form för konkurrenterna precis ovanför, Karlskrona och Luleå, lever Djurgårdens playindröm vidare i allra högsta grad, fastän fem raka matcher förlorats, varav tre under ordinarie tid.

Trots att någon vidare nivå inte hittats, kan stockholmarna alltså få chansen att spela slutspel medan kontraktet får ses som helt säkrat. Men i en storklubb som DIF, med en lika stor som krävande supporterskara, förväntas mer än vad som visats upp. Såklart.

Brynäs är sexa i den haltande tabellen och skulle vid händelse av en trea öka avståndet ner till det där nämnda playinområdet till tre pinnar – just nu, med en match mindre spelad, håller målskillnaden dem över jagande Färjestad. Blir slutspelet verklighet eller ej?

Något som stärker spänningarna mellan lagen inför matchen är att Brynäs värvat Juuso Ikonen från just Djurgården under uppehållet som varit. Blir en extra krydda på också i övrigt en intressant batalj.

Brynäs ska vara större favoriter

Ett uppehåll på en och en halv vecka har nyss varit och det ökar såklart ovissheten runt matchen, med formkurvornas minskade betydelse.

Då kan vi ställa oss frågan – har Djurgården lyckats ladda om batterierna? Fem raka matcher är trots allt förlorade och spelet var varit under all möjlig kritik. Allt toppades med en övertidsförlust, 1-1 efter ordinarie tid, hemma mot tokjumbon Rögle precis före uppehållet. En djup formdipp som kommer kräva mycket arbete för att komma ur.

Varken hemma eller borta har de förmått att prestera, DIF. Om det inte vore för konkurrenterna ovanför och deras lika usla form, skulle en playinplats mer eller mindre kunnat vara en omöjlighet nu.

Bättre känsla i Brynäs, som förvisso tenderat vara lite upp och ner, men avslutade utmärkt innan uppehållet – Luleå krossades med 6-2. Dessförinnan plockades en straffseger över samma motstånd på bortais. Bortaspelet är också ett av de bästa i hela SHL, så nackdelen med att spela på Hovet minskar således.

Nu har Brynäs haft det rätt tufft mot DIF på sistone, men de ska ändå ses med toppchans att kamma hem tre färska pinnar här – större än oddssättarna menar när de plitar när dem som inte större än knappa favoriter.

Den raka tvåan testas till 2,45x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Brynäs vinner, rak tvåa
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 14/2
TV:  cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: