31 januari 2017 Djurgården HV71

Speltips, Djurgården – HV71 31/1: Tack och bock, Unibet

Strålkastarljuset riktas mot Stockholm och Hovet. Det handlar om Djurgården mot HV71 – och då plockar vi helt enkelt ut en vinnare när en bookie, Unibet, sticker ut hakan.

Mycket upp och ner för Djurgården på sistone – så pass mycket av den förstnämnda delen att en playinplats är inom räckhåll. Faktum är att de vid händelse av en vinst här kliver upp i det området, petar ner ett Karlskrona HK helt ur form. Det finns absolut material för slutspelet, men dalarna är alldeles djupa för stockholmarna.

Annat för HV71, som bara stormar framåt. De är trea i tabellen och står således starka inför det stundande slutspelet nu när det bara är ett par månader kvar av serien. 71 pinnar på 39 matcher är ett oerhört solitt facit – och kan jämföras DIF:s 50 med en match mindre spelad.

Det skiljer trots allt en hel del, men å andra sidan; i ett eventuellt slutspel skulle båda parter kunna mötas. Handlar mycket om hur ”Blåränderna” utvecklas under den närmsta tiden.

Värde 15 punkter neråt

Flera bookies menar att det här ska vara fifty-fifty, vissa att DIF ska vara knappa favoriter – vi däremot, menar att HV71 ska ha favoritskapet såhär på förhand.

Först och främst är det mycket som skiljer dem åt i tabellen. HV71 är den klart bättre parten och håller på att utvecklas till en kraft att kunna räkna med på allvar i det stundande slutspelet, även om det är en bra bit kvar till dess.

Tittar vi exempel på hemma-/bortastatistiken har HV71 bättre siffror borta än Djurgården hemma.

Nu är det också en formaspekt att ta hänsyn till. Efter att ha vunnit två raka – över bottenmotstånd – har DIF fallit ihop lite; 1-3 hemma mot Färjestad följdes upp av en övertidstorsk mot ett mediokert Örebro senast. Extra tufft då man föll hårt i slutet. Tar på moralen, sådant.

HV71? De bara skövlar större mark; har vunnit 7/8 senaste matcherna och då kom den enda torsken med uddamålet borta mot Skellefteå AIK. Senast för en och en halv vecka sedan vann de över just Djurgården på Hovet, och det efter straffar. Efter ordinarie tid har stockholmarna inte alls fått till det. Satt sig mentalt?

Unibet (1 000 kronor bonus) sticker ut hakan lite här och dukar ut 2,05 x insatsen för att HV71 ska vinna (inklusive övertid/straffar) och då är det bara att klippa till. Värde runt 15 punkter neråt.

Speltips:

Speltips: HV71 att vinna (inklusive övertid/straffar)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 31/1
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 39%
X: 24%
2: 38%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 54%