2 februari 2018 Björklöven Leksand speltips Hockeyallsvenskan

Speltips, Djurgården – Leksand 21/1: Full fart framåt i Stockholm

Bottenkonkurrenterna och rivalerna Djurgården och Leksand ryker ihop i Stockholm under lördagen, 16:00. Spelbloggare har, som alltid, hittat ett fint speltips inför matchen och ser risken för oddsdropp som relativt stor.

Det blåser medvind för Leksand! Från att ha varit tokjumbo, helt uträknade, till att nu bara ha två pinnar upp över strecket. Mycket som hänt, justerats och känslan är att folk inom klubben nu drar åt samma håll. Det blev en fenomenal 5-1-vinst över Linköping på hemmais i torsdags – ett stort styrkebesked!

Kan vi räkna bort Djurgården från bottenstriden? Kanske inte helt, men otroligt mycket ska till för att de ska dippa ner under strecket – till just Leksand precis under det skiljer ändå sju poäng med en match mindre spelad. Vore ett fiasko deluxe om det blev kvalspel, med avståndet inräknat men framförallt med den trupp man har.

Istället har stockholmarna siktet inställt på slutspel. Vinst här och avståndet till tian Luleå minskar till ynka två pinnar.

Oavsett vartåt det barkar – löjligt viktiga poäng på spel. Att det därtill finns en bitsk rivalitet mellan just Djurgården och Leksand minskar inte direkt betydelsen av matchen.

Målpolletter – in!

När Leksand rentutav körde över Linköping och stod för deras bästa prestation denna SHL-upplaga, skickade de samtidigt en signal upp till Stockholm – vi åker dit för att vinna.

Och det är klart att 5-1 mot ett starkt LHC inte bara sätter skräck i motståndarna, utan även att det blir som en energivåg att rida vidare på. Finns mycket att vinna på det, momentum, och känslan är att Leksand kommer kliva ut hårt här. Inte minst då DIF kommer från ett plattfall, föll mot HV71 efter straffar. Halvdan insats.

De har också varit inblandade i flera fartfyllda och målrika fajter på sistone, Leksand. Fyra raka över 4,5 mål redan under ordinarie tid.

Så, ett bortalag som bjuder upp till kamp? Talar förstås för – mål.

Också en del press på stockholmarna. Som klara favoriter, mot en konkurrent under dem i tabellen, mer eller mindre krävs det en seger. Fart och fläkt! Full fart framåt!

Tre av de fyra senaste inbördes mötena har innehållit minst fem mål. Samma visa på nytt?

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,93 x polletterna hos 24hBet (€50 bonus).

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: 24hBet (€50 i bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 21/1
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 56%
X: 22%
2: 25%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 51%