Speltips, Empoli – Palermo 7/1: Kortspel från viktiga bottenfajten

Spelbloggare Publicerat: 6 January 2017

En extremt viktig bottenfajt och en domare som kastar ut korten lite hur som helst – ett kortspel testas från Stadio Carlo Castellani, var Empoli och Palermo ryker ihop. Korten faller som löv?

Två starka prestationer i följd – Palermo har fått en stor vitamininjektion sedan Eugenio Corini kom in på tränarposten och klubben andas för första gången på länge lite positivitet. Men har formen konserverats över uppehållet, eller tränareffekten ebbat ut? Den här matchen kan mycket väl bli en vägvisare över det.

Under strecket är de dock alltjämt, Palermo, som tredjejumbo. Glappet upp till just Empoli ovanför det är på fyra pinnar, så ett positivt resultat här skulle stärka aktierna i jakten på ett nytt kontrakt enormt.

Empoli landade i mitten av tabellen förra året, men steppat ner en nivå nu – håller man inte högre klass än för bottenstriden? Situationen är hur som helst pressad och som formen ser ut, är de utan tvekan en av de hetare kandidaterna till att bli en del av bottentrion till när spelåret ska summeras. Största problemet? Målskyttet. Tio baljor på 18 matcher är under all kritik och klart sämst i hela Serie A.

Kan spåra ur på planen

En kortlina på 6,5 – är det motiverat här?

Absolut! Till och med så pass att överspelet, menar jag, borde vara rätt klar favorit kontra undern.

Bottenmöte, kniven mot strupen. Spelarna är medvetna om vikten av den här matchen – här kommer det smälla! Det vågar jag lova. Att den dessutom, med ett pånyttfött Palermo, har all potential att bli en tät historia bäddar även det här hårdare duellspel och eventuellt också fler taktiska kort.

Om man sitter på ett kortöverspel – vilken domare hade då kunnat vara mer passande än Paolo Valeri? Han kastar runt korten mer eller mindre hur som helst; på nio Serie A-matcher i år har 51 ostskivor skickats upp, fyra tomatskivor. Finns potential för att snittet ska höjas, då det var ännu högre i fjol.

Båda parter snittar för övrigt också rätt högt gällande korten – och här, med allt som är i potten, borde vi kunna få se minst sju kort. Eller hur?

Observera dessutom att de röda korten hos Unibet, där spelet läggs, (1 000 kronor i välkomstbonus!) rättas som två i statistiken och att maxsumman således är tre stycken för en och samma spelare.

Över 6,5 kort spelas till 1,97x.

Speltips:

Speltips: Över 6,5 kort
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 7/1
TV:  tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: