14 mars 2019 färjestad speltips shl semifinal djurgården

Speltips, Färjestad – Rögle 17/2: Jumbon tas ner på jorden

Slutspelsjagande Färjestad är ett av de formstarkaste lagen i SHL just nu. Blir då jumbon, men smått pånyttfödda Rögle en munsbit? Det tror vi oss ha svaret på.

Fem vinster i följd innebär att nytt mod ingjutits i Färjestad och deras jakt på en slutspelsbiljett i SHL. För närvarande står de på plats sju, därmed i playinområdet, och till topp sex, som då med all säkerhet får spela slutspel, har man endast två pinnar. Ser ut att bli mer spännande än man kunnat tro…

Och i ett helt annat skikt av tabellen hittar vi Rögle, fastkedjade som jumbo i tabellen och hoppet om att nå upp till säker mark är sinat. 16 pinnar, det hämtas helt enkelt inte in när så lite återstår av serien. Handlar om att få in lite tro i det hela för skåningarna, som har förmått att sprattla till vid ett par tillfällen.

Stärkande för Rögle är att de lyckats vinna två raka matcher – ena på övertid borta mot Djurgården och den andra med 4-1 över Karlskrona – efter att ha förlorat 13 raka.

Tillbaka på jorden

Kan Rögle fortsätta leverera resultat? Känslan – nej. Det blir svårt.

Två raka vinster, absolut, men det mot iskallt motstånd. Helt annorlunda nu när nivån rent allmänt höjs flera snäpp och det dessutom är ett formtoppat gäng på andra sidan isen. Kan bli en tuff reaktion här.

Ser vi exempelvis innan de här två vinsterna – 13 raka förluster, och den precis innan; 0-7 mot HV71. Rögle är löjligt sköra.

Och Färjestad, då? Formstarkast i serien. Fem raka matcher är vunna och nu senast värjdes serieledande Frölunda undan med 3-2 – på bortais. Galet moralstärkande.

Från att ha vunnit mot seriens tuffaste motstånd, på bortais – till att möta seriens enklaste motstånd, på hemmais. Det ska vara klasskillnad här och mer eller mindre ingenting talar för att Rögle har styrkan att stå emot FBK denna afton.

Färjestad -1 mål (3-vägshandikapp) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – spelas till dubbelt betalt hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Färjestad -1 mål (3-vägshandikapp)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 17/2
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 63%
X: 19%
2: 20%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 46%