Speltips inför AIK – Timrå IK 15/11: Inte samma spets längre

Simon Pålsson Publicerat: 14 November 2017

Efter att ha varit rejält på gång i slutet av förra månaden ser det plötsligt tyngre ut för AIK, som nu står inför ett tufft möte med serieledande Timrå IK.

Efter en fantastisk inledning på säsongen har åkte Timrå IK plötsligt på en tung förlust borta mot Almtuna IS i näst senaste omgången. Där och då saknades ett par viktiga pjäser, någonting som fick en omedelbar effekt. Därefter studsade serieledarna tillbaka och vann hemma mot Tingsryd i nästkommande omgång.

Det gör att laget trots allt står på sex segrar på sina sju senaste matcher, samtidigt som Timrå IK toppar serien med sju poäng till godo på närmast jagande lag. Därtill är det ytterligare tre poäng ner till AIK, som ligger på plats nummer sex i tabellen just nu.

Därmed väntar en relativt tuff bortamatch för Timrå IK här, något som lär göra att laget kör vidare på sin tydliga strategi på bortaplan. Det gäller att inte skänka någonting gratis bakåt. Det har visat sig vara en mycket framgångsrik idé eftersom laget hittills bara har släppt in 27 må på 17 matcher – galet överlägset i hela ligan.

AIK har tappat momentum

AIK inledde också säsongen på ett bra sätt och känslan var att Solnalaget skulle bl ien självklar kandidat till att blanda sig i toppstriden på allvar under säsongen. Nu ska vi inte påstå att den känslan helt har avtagit, men formen är helt klar dalande. Det går inte att undgå.

Ser vi till resultatraden har AIK nu fyra förluster på sina fem senaste och ser krampaktiga ut framåt. Från att ha sprutat in mål under säsongsinledningen – speciellt i ett par urladdningar till matcher – ser det nu mer kämpigt ut med målskyttet. Då blir det svårare att vinna, det säger sig själv. Laget har gjort max två mål i fyra av sina fem senaste matcher.

Nu väntar match mot seriens överlägset starkaste defensiva lag, varpå hemmalaget lär kräva några extra nycklar för att kunna låsa upp försvaret. Det tycker vi inte att laget sitter på just nu. Timrå IK kör dessutom på sin mer försiktiga inställning på bortaplan.

AIK under 2,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,75 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  AIK under 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 15/11
TV:    cmoresport logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: