Speltips inför Almtuna – AIK 20/12: Formen fäller avgörandet

Simon Pålsson Publicerat: 20 December 2017

Almtuna IS och AIK gör upp i ett möte som på förhand känns vigt åt det ena laget. Formen och hemmaplansfördelen gör att Almtuna IS i våra ögon får gälla som favoriter.

Som brukligt är den hockeyallsvenska tabellen tät och jämn och det skiljer inte mer än 20 poäng mellan det sämsta och bästa laget i serien – trots att det snart spelats 28 fulla omgångar. En seger hit eller dit innebär för i stort sett alla lag att de avancerar ordentligt i tabellen.

Ett lag som just nu huserar i toppen är Almtuna, som är tre poäng bakom serieledande Timrå. Sju bakom bakom hittar vi istället AIK, som förlorat närmare hälften av sina matcher efter full tid så här långt. Det har visat sig att gästerna är väldigt beroende av dagsform.

Om vi ser just till formen just nu råder det ingen tvekan om att det är hemmalaget som blir favoriter inför onsdagens möte. Åtta vinster på de nio senaste är ett starkt facit och på hemmaplan går det knappt att rubba Almtuna just nu känns det som.

AIK imponerar inte

Som vi pekade på tidigare imponerar AIK inte på generellt plan, mycket beroende på ojämnheten i lagets prestationer. Det känns nästan som att 08-laget vinner varannan match och har satt det i system. Det säger sig själv att det då blir svårt att bygga tyngd och intern tro om det helt plötsligt dyker upp förluster.

Dessutom har AIK visat sig direkt svaga på bortaplan och man har nu fem raka förluster på bortais. Det har också varit ganska klara sådana. Nu väntar ett formstarkt, taggat och hemmavant Almtuna på just bortaplan. Det bådar inte gott.

Spelbolagen ser det här som en öppen historia och visst, det lär inte bli tal om någon överkörning. Å andra sidan går det inte att blunda för hur pass mycket hetare Almtuna känns just nu.

Almtuna IS draw no bet spelas till 1,85 gånger såsen hos William Hill. Då får vi alltså pengarna tillbaka vid oavgjort efter ordinarie tid.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Almtuna IS draw no bet
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, onsdag 20/12
TV:    cmorehockey logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: