30 mars 2018 Mora Leksand speltips SHL kval kvalserien

Speltips inför Björklöven – Leksand 18/12: Vi vill ha mål, mål, mål

Förväntningarna är höga inför det hockeyallsvenska mötet mellan IF Björklöven och Leksands IF, som spelas måndagen den 18 december.
Mål, mål, mål?

I skuggan av Channel One Cup spelas det som bekant inga matcher i SHL, varpå vårt fokus oundvikligen hamnar på Hockeyallsvenskan. Där finns ett par väldigt intressanta lag och matcher, precis som vanligt.

Leksand försöker med näbbar och klar göra allt för att åter kvalificera sig till SHL och hittills ser det lovande ut. Laget ligger tvåa i tabellen och har faktiskt ätit ikapp det stora övertag som Timrå hade i början. Å andra sidan är det en oerhört jämn tabell och ner till Pantern på plats nummer sex skiljer det bara tre poäng just nu. Det gör att varje match är av yttersta vikt, inte minst för att sätta ett spel och en självklarhet i hela lagets uppenbarelse inför den så intensiva och viktiga våren som väntar.

Leksand har två raka vinster – ganska stabila sådana – men har annars haft det lite tungt senaste veckorna. Samtidigt bör sägas att Leksand visat sig vara ett mycket starkt lag offensivt sett. 27 matcher in i säsongen finns det bara två lag, Modo och Oskarshamn, som gjort fler mål. Nu väntar dessutom match mot ett Björklöven som släpper in lite för många mål för sitt eget bästa.

Motreaktion att vänta

Det här blir tredje gången den här säsongen som Björklöven och Leksand spelar mot varandra i ligaspelet. Det första mötet slutade med galna 6-3 till Björklöven uppe i Umeå, medan det andra mötet slutade 2-1 till Leksand efter straffläggning. Nu tror vi oss ana att lagen mobiliserar för en motreaktion på det krampaktiga mötet. Här räknar vi iskallt med fler mål, likt vi gjort oss vana vid när lagen möts. Så gott som alltid får vi se rena målfester.

Ser vi till Björklövens säsong vore något sådant ganska väntat. Laget släpper alltså in ganska många mål, men är samtidigt inte alls ofarliga framåt. Just nu skuggar laget de sex bästa och kan i händelse av seger smyga sig allt närmare. Formen är risig med ynka två segrar på de nio senaste, men hemma i Umeå vet vi sedan gammalt att det är ett lag att räkna med. 5-1 mot Oskarshamn senast var en rejäl fjäder i hatten.

Vi tror på full fart framåt åt båda håll. Över 5,5 mål synas till fina 2,20 gånger dina investerade pesetas. Spelet hittas hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 18/12
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 36%
X: 23%
2: 46%
Över 4,5 mål: 63%
Under 4,5 mål: 42%