Speltips inför Brynäs IF – Luleå HF 9/12: Motreaktion att vänta

Simon Pålsson Publicerat: 7 December 2017

Efter storförlusten på hemmaplan i torsdagens möte tar vi för givet att Luleå Hockey åker till Gävle för bortamötet mot Brynäs IF med en helt annan taktik.

Nu är det dags för Brynäs och Luleå att mötas för andra gången på bara ett par dagar. Båda lagen fick sig en vilodag efter torsdagens möte uppe i Norrland, men nu smäller det igen.

Inför den andra matchen råder det ingen tvekan om att det är Brynäs som har den positiva känslan. Efter 6-1 uppe i Luleå finns det all anledning att åka in på isen med gott självförtroende och stora leenden. Å andra sidan är det en ny match och till stora delar nya förutsättningar.

Inte sällan påverkas den andra matchen i den här typen av back-to-back-möten ganska ordentligt av den första matchen. Med tanke på att Luleå släppte in smått otroliga sex puckar på hemmaplan får vi anta att laget åker till Gävle med en lite annan strategi. Det lär primärt handla om att sätta stopp för hemmalagets framfart för att inte riskera en ny käftsmäll.

Brynäs har vaknat till liv

Efter en minst sagt tung inledning på den här säsongen har vi så sett ett Brynäs som så sakteliga har vaknat till liv. Än är laget inte uppe på den nivå vi vet att de kan hålla, men de senaste veckorna har varit ett ordentligt fall framåt.

Om vi ser till statistiken har laget sex vinster på sina sju senaste SHL-matcher. En stor del av förklaringen ligger i försvarsspelet. På lagets fem senaste ligamatcher har de bara släppt in totalt fem mål. Det säger sig själv att det är betydligt enklare att vinna då.

Luleå är så gott som omöjliga att placera form- och spelmässigt. Det såg väldigt bra ut inför mötet med Brynäs; då hade laget nämligen tre segrar varav en tung bortaseger mot Växjö Lakers. Efter 1-6 i röven är det svårare att veta var vi har Luleå, men vi räknar åtminstone med att det defensiva hamnar i fokus här.

Efter den målmässiga urladdningen senast väntar vi oss en motreaktion.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,96 gånger såsen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:45, lördag 9/12
TV:    tvfyra logo  cmoresport logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: