Speltips inför Brynäs – Linköping 20/3: Måltankar i andra mötet

Spelbloggare Publicerat: 19 March 2017

Oddssättarna är helt inne på att måndagens kvartsfinalmöte mellan Brynäs och Linköping i SHL-slutspelet kommer bli en underhållande historia. Vi? Inte lika säkra på den saken.

Kvartsfinalerna i SHL-slutspelet rullar på och vi har fått se tajta tillställningar. Matchserierna Frölunda – Skellefteå och Växjö – Malmö står oavgjorda, 1-1, medan de här två liksom Färjestad och HV71 bara spelat en match.

Här står det 1-0 i matcher till Brynäs. De fullkomligt körde över Linköping i match nummer ett, på bortais, med tennissiffrorna 6-0. Brutal klasskillnad från första till sista minut och LHC har bara haft två dagar på sig att slicka såren.

Det var en förvånande överkörning signerad Brynäs, då det är två väldigt jämnstarka lag. Faktum är att Linköping till och med kom ovanför dem i grundserien, som fyra på 96 pinnar. Brynäs blev femma, tre poäng bakom.

Men det finns ingen tid att säcka ihop för Linköping. Som bekant är det fyra vinster, bäst av sju, som gäller. Målskillnaden är irrelevant och påverkar inte.

Annorlunda matchbild nu

Det är två hyfsat offensivt lagda lag som drabbar samman. Brynäs förvisso mer än Linköping, men det finns krut framåt åt båda håll.

Här tycker jag dock att mycket talar för att det trots allt kommer bli en tajt och tillknäppt historia. Tror knappast på samma urladdning som senast, varken i en kross från ena sidan eller ett målfyrverkeri.

Varför detta?

Undertecknad tänker att det är så pass enkelt att Linköping kommer försöka se till att inte falla i samma fälla som sist. Forma en mer balanserad matchbild, framförallt med hänsyn och respekt för Brynäs starka omställningsspel.

För övrigt kan det mycket väl vara så att Brynäs offensiv till viss del gynnas av att vara på bortais, eftersom just omställningsspelet är så vasst.

Det blir en annan typ av matchbild här än senast, tro inte annat…

Under 5,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt fem mål – spelas till 1,80 x insatsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 5,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 20/3
TV:  cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: