Speltips inför Djurgården – Karlskrona 19/12: Kan gästerna störa?

Simon Pålsson Publicerat: 19 December 2017

Ett intensivt möte i huvudstaden på tisdagskvällen? Det är vad vi tänker oss när Karlskrona HK gästar höstens stora utropstecken Djurgårdens IF.

Den hysteriskt starka inledningen på säsongen var ingen fluga. Djurgården är alldeles uppenbart att räkna med den här säsongen. Med tre matcher mindre spelade skuggar laget just nu Färjestad i tabellen, endast två poäng bakom.

Å andra sidan är det en bra bit, hela elva poäng, upp till serieledande Växjö Lakers, men att Djurgården har lyckats hålla en så hög nivå över så många månader imponerar åtminstone på mig.

Den stora vägvinnande saken har varit defensiven, som varit riktigt stark. På sistone har trenden dock varit motsatt och stockholmarna har minsann bjudit på en rad målrika matcher. Sju av de nio senaste har slutat med minst fem mål och i många fall har det blivit betydligt fler än så.

Ser vi bara till resultaten finns det ingen större anledning att omvärdera den generella uppfattning om Djurgården. Fem vinster på sex senaste bevisar att laget inte är en fluga utan en seriös kandidat och utmanare. Det känns kul, inte minst för omväxlingens skull.

Karlskrona har vaknat till liv

Nu väntar möte med ett Karlskrona som har det ungefär lika tufft som väntat. Med 26 inspelade poäng på lika många matcher är poängsnittet på tok för lågt, men om vi vill vara snälla tycker vi oss se en lite positiv trend på sistone. Laget har två segrar på sina fem senaste och har däremellan lyckats störa Färjestad vid åtminstone ett tillfälle. Det är okej.

Vår magkänsla är att det är ett Karlskrona med försiktig optimism som tar sig till huvudstaden här. Laget är på intet sätt favoriter, men kanske kan de störa? Nu har visserligen lagens senaste matcher slutat ganska krampaktigt och målsnålt, men för någon säsong sedan var det alltid målgaranti när dessa båda drabbade samman. Något liknande väntar vi oss nu.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,81 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:   Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 19/12
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: