Speltips inför Djurgården – Luleå 21/12: Går från klarhet till klarhet

Simon Pålsson Publicerat: 20 December 2017

3-0 senast och formen fortsätter i gammal god stil för Djurgårdens IF. Nu väntar Luleå HF på hemmaplan och visst blir det tufft för norrlänningarna att stå emot här?

SHL-torsdag med matcher runt om i vårt avlånga land, något som gör att det inte är helt enkelt att veta var ens huvudsakliga fokus ska hamna väl i tv-soffan.

I den svenska huvudstaden väntar exempelvis mötet mellan Djurgården och Luleå, där hemmalaget haft en fantastisk säsong, medan gästerna får ses som en liten besvikelse. Det fortsätter att vara tungt för Luleå vad gäller att åter etablera sig som ett topplag i SHL. Det är väldigt tydligt.

Med det sagt sprattlar laget till med fina insatser då och då. I månadsskiftet mellan november och december vann laget både mot Växjö Lakers – överlägsna serieledare som bekant – samt topplaget Linköping. Dessförinnan hade Karlskrona också krossats med 6-0.

Därefter har det gått tyngre och Luleå har nyligen två raka förluster mot Brynäs med totalt 12-1 i sitt bagage. Med sådana siffror finns det ingen större anledning eller vilja att investera någon form av förtroende i norrlänningarna. Det säger sig själv va?

Djurgården åker vidare i full fart

Att Djurgården är säsongens utropstecken är någonting som faktiskt är värt att repetera gång på gång. 08-laget går från klarhet till klarhet och verkar inte ens slå av på takten efter den intensiva inledningen på den här säsongen. Snarare ser det bara bättre och bättre ut.

Nu står laget på sex segrar på sina sju senaste matcher och ser vi till spelet på hemmaplan finns det all anledning att imponeras ännu mer. Där är laget inte bara svårslagna, utan vinner ofta med god marginal. 3-0 senast mot Karlskrona var en styrkedemonstration i det att laget på intet sätt förtog sig. Det finns med andra ord mycket energi kvar och i våra ögon måste laget ses som väldigt klara favoriter när Luleå gästar.

Djurgården förlorade uppe i Luleå i september och hoppas nu på revansch. Det tror vi att laget grejar. Det raka spelet på Djurgården, ordinarie tid alltså, spelas till 1,87 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Djurgårdens IF vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 21/12
TV:    cmorehockey logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: