16 april 2019 djurgården färjestad speltips shl

Speltips inför Frölunda – Djurgården 14/11: ComeOn generösa i sin oddssättning

Var förlusten senast en plump i protokollet eller finns det anledning att känna oro för Djurgården framöver? Nere i Göteborg väntar Frölunda HC, som i desperationens tecken är pressade att vinna.

I positiv bemärkelse är Djurgården kanske SHL:s främsta uppstickare under spelåret. Stockholmarna har konsekvent visat att klassen finns där och parkerar, trots förlusten senast, på tredjeplatsen i tabellen.

Förlusten kom mot tvåan Färjestad på bortais, som man hade chansen att passera, och som man vann över hemma matchen dessförinnan. Över 60 minuter – rättvist, men spännande blev det i alla fall… 1-2 i baken. Adam Reideborn i kassen visade klassen på nytt och hans räddningsprocent är på imponerande 93,9% över hans nio framträdanden.

Medan harmoni, trots förlusten, råder i Stockholms främsta idrottsförening, är det mindre rofyllt i Göteborgs dito. Frölunda har haft det förbannat svårt att få ordning på grejerna och hittas exempelvis tio pinnar nedanför kvällens motståndare. En blev niondeplats har det räckt till – och snart måste man få lite vind i seglen…

Senast, exakt för en vecka sedan, kommer FHC från ett makabert misslyckande när CHL-åttondelsfinalen mot tjeckiska Liberec trillades ur. 3-2-vinsten borta var förgäves och förlustsiffrorna, efter förlängning, skrevs 4-6 i Scandinavium.

Bäddat för skräll

CHL-fiaskot innebar Frölundas tredje raka förlust och i SHL har dessutom fyra av de fem senaste matcherna förlorats, alla under ordinarie tid. Ett lika häpnads- som oroväckande facit.

Nu har kanske den veckas uppehåll som Frölunda fått – Djurgården har tio dagar sedan den senaste matchen – gjort gott, men vi får ta hänsyn till hur det de facto sett ut och till rådande odds blir det inte särskilt svårt att värdera vart värdet finns.

Och det är, som ni kanske klurat ut – på spelen till stockholmarnas favör.

Innan den knappa 1-2-förlusten mot tabelltvåan och formstarka Färjestad hade Djurgården vunnit fyra raka under ordinarie tid samt inte förlorat under dito på sju. Laget har hittat rätt i defensiven, som annars varit den tänkta akilleshälen, och med två målvakter som presterar väl har man mycket vunnet.

Spelar Djurgården +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet under ordinarie tid – till trevliga 1,60 gånger pengarna hos ComeOn.

  Rygga spelet hos ComeOn – Få 3 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Djurgården +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 19:00, tisdag 14/11
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 48%
X: 23%
2: 31%
Över 4,5 mål: 56%
Under 4,5 mål: 48%