10 april 2017 Frölunda Brynäs speltips SHL sm-semifinal

Speltips inför Frölunda – Skellefteå 17/3: Rivalmöte direkt i kvartsfinalen

Formen är ett frågetecken när den första matchen i SM-kvartsfinalen mellan Frölunda HC och Skellefteå AIK ska avgöras. Spelbloggare.se har trots det hittat ett speltips till över dubbla degen.

  Hämta en ny oddsbonus inför matchen – Här är vår bonusguide!

Här kan vi snacka het SHL-kvartsfinal.

Den SM-finalen vi gjort oss så gott som vana vid spelas den här gången redan i kvartsfinalen. Det här beror såklart på att både Frölunda och Skellefteå – framförallt Skellefteå – haft svårt att komma upp i samma höga standard som föregången säsonger.

SHL har generellt sett varit jämnare den här säsongen, vilket gjort SHL-tabellen väldigt tät och som också gjort att det nu väntar ett par riktiga godbitar till SM-kvartsfinaler. Så vem är det då som gäller som favorit när Frölunda och Skellefteå drabbar samman? Med tanke på förra årets SM-guld och den bättre tabellplaceringen är det svårt att blunda för göteborgarnas favoritskap här, men vi erkänner en viss osäkerhet. Det finns egentligen inga vattentäta argument till vilka som bör ses som favoriter, lite för att vi inte riktigt vet var vi har de båda lagen just nu.

Två veckor sedan match – påverkar det?

I skrivande stund var det närmare två veckor sedan båda de här lagen senast spelade en tävlingsmatch, något som stärker en slags osäkerhet inför matchen. Exakt var står respektive lag rent formmässigt? Vad går att räkna med spelmässigt i den här typen av match?

Det ska sägas att lagen såklart tränat hårt under uppehållet och att de kommer så förberedda det bara går till den här tillställningen, men för oss som åskådare är det svårt att veta var matchen tar vägen. Då får vi helt enkelt lita på tradition, känsla och det styrkeförhållande som finns mellan lagen rent truppmässigt.

Båda lagen avslutade för övrigt grundserien med lite småskakig form. Hemmalaget förlorade fem av sina nio avslutande matcher, medan gästerna bara vann två av sina sex sista matcher. Det som vi reagerar på är Skellefteås svaga bortaform, där 6-1-förlusten mot Karlskrona är väldigt talande. Det är på hemmaplan Skellefteå gått att känna igen den här säsongen. Spelet på bortaplan har inte alls kommit upp i nivå.

Detta faktum – plus det faktum att Frölunda är erkänt starka på hemmaplan och trivs i avgörande matcher hemma i Göteborg – talar för en hemmavinst här. Det känns som att Frölunda är det starkare laget, inte minst när spelarna får andas den göteborgska luften.

Därför spelas det raka spelet på Frölunda till 2,10 gånger pengarna hos Ladbrokes.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, fredag 17/3
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 48%
X: 23%
2: 30%
Över 4,5 mål: 54%
Under 4,5 mål: 50%