Speltips inför Frölunda – Skellefteå 29/3: Nu ska allt avgöras

Spelbloggare Publicerat: 28 March 2017

Det står 3-3 i matcher och kvartsfinalserien mellan Frölunda och Skellefteå AIK ska få en vinnare i Skandinavium under onsdagskvällen.

Matchserien mellan Frölunda och Skellefteå har varit en fantastiskt underhållande sådan, med en stor dos av spänning och kvalitativ ishockey. Allt man kan önska av ett SHL-slutspel, mer eller mindre.

Flera av matcherna har varit hyfsat ensidiga historier, men att antalet av dessa fördelats jämnt. Så var det dock inte nu senast i Skellefteå Kraft Arena. Det stod 1-1 på resultattavlan efter 60 spelade minuter – och det fanns klara bud på fler mål, åt båda håll – och inte fören i den tolfte övertidsminuten kunde Nicklas Lasu, med en hel del flyt, få in matchavgörandet.

– Det är tillfälligheter som avgör. Jag ser inte klubban och missar skottet helt och hållet. Det är skönt att vi hade turen på vår sida. Man får aldrig sluta tro, sa matchhjälten till Cmore direkt efter matchen.

Nu har göteborgarna hämtat in 1-3 i matcher till 3-3 och står stärkta med ett tydligt favoritskap inför avslutningen. Oddsen över vilken sida som ska vinna den här matchen och således avancera vidare till semifinal står i – 1,62-2,43.

Underspelet lockar mest

Skellefteå, som är stora slutspelsspecialister, ska absolut inte räknas bort i den här matchen, men istället för att lämna förtroendet i deras händer, har vi vaskat fram ett målspel innehållandes mer värde än de raka skrällarna.

Det borde absolut ha blivit fler mål i matchen senast, men samtidigt präglades den av en hel del försiktighet. Det var tydligt; SAIK var väl medvetna om att de skulle vara illa ute vid en förlust medan Frölunda inte fick förlora till något pris. Kan lätt bli till hjärnspöken, att man blir för passiva.

Nu är situationen ännu mer pressad – en förlust betyder tack och hej, en vinst att man är vidare. Detta borde påverka matchbilden starkt och med största sannolikhet har vi två parter som hellre tar det säkra före det osäkra.

Kanske blir det till och med så tajt att vi får förlängning på nytt – 1-1/2-2?

Känslan är – målsnålt. Och den är stark.

Under 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,90x hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 29/3
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: