Speltips inför HV71 – Växjö Lakers 28/12: Hett toppmöte i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 28 December 2017

SHL-torsdagen står för dörren och det hetaste mötet avgörs förmodligen mellan HV71 och Växjö Lakers. Här har vi två lag som nog gärna visar sig starkast i just den här kampen.

Då befinner vi oss i den intensiva veckan mellan jul och nyår, men tack och lov hindrar det inte schemaläggarna från att smälla in ytterligare en SHL-torsdag. Hur skulle vi palla med en vecka utan den ljuvliga traditionen?

Det kanske allra hetaste mötet den här torsdagen spelas i Jönköping, där HV71 och Kinnarps Arena står värd för mötet med serieledande Växjö Lakers. Med tanke på att hemmalaget dessutom sett allt hetare ut sedan Karjala Cup och framåt känns det som att vi står inför ett möte som rent sportsligt blir än mer intressant. HV71 har fortfarande all anledning att jaga poäng för att inte bli indragna i en strid där direktplatsen till kvartsfinal plötsligt är hotad.

Ser vi till lagets senaste matcher har de gamla takterna nästan smugit sig tillbaka så sakteliga. Tre raka segrar efter senaste uppehållet är såklart så bra det bara går. Spelmässigt ser HV71 lite hetare ut, även fall motståndet på pappret varit lite lättare i form av Luleå, Mora och Örebro. Hur som helst litar vi på att den fina trenden gjort att det är ett mer självförtroendefyllt HV71 än för några veckor sedan. Det skadar aldrig.

Växjö Lakers är outstanding

Sett till säsongen i stort och tabellen så här knappa 30 omgångar in råder det ingen större tvekan om att Växjö Lakers varit outstanding. Det märks inte minst i lagets bästa stunder, då det känns som att få lag överhuvudtaget har en suck mot Växjö Lakers.

Om det är för spänningens skull eller om laget bara inte har nog med motivation och energi låter vi vara osagt, men i vissa stunder dippar prestationerna ganska ordentligt och då inkasserar laget ett par förluster plötsligt. Därför känns det som att Växjö Lakers är lite mer beroende av vissa speciella matcher som kittlar lite extra. Den här matchen, borta mot en potentiell guldkonkurrent som plötsligt fått lite luft igen, är precis en sådan match i vilken vi räknar med att Växjö Lakers gärna delar ut en rak höger.

Båda lagen har visat sig heta offensivt på sistone och ser vi till hela säsongen är det just där Växjö Lakers varit som allra starkast. Därför räknar vi med mål här.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,75 gånger julklappspengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 28/12
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: