Speltips inför Kanada – USA 29/12: Spel på favoriten

Simon Pålsson Publicerat: 28 December 2017

Kanada och USA gör upp i ett klassiskt rivalmöte i JVM på fredagskvällen. Här tänker vi investera vår insats i favoriten, som såg hetast ut i sin premiär.

Då åker JVM vidare med ett riktigt klassiskt möte på fredagskvällen när Kanada och USA gör upp i grupp A. Här finns det all anledning att slå sig ner i soffan.

Som så många gånger förr i dessa sammanhang tillhör både det kanadensiska landslaget och den amerikanska motsvarigheten lagen som väntas göra upp om JVM-guldet senare i turneringen. Lite beroende på hur lotten faller i slutspelet kan det här också vara tal om finallagen, inte minst nu när flera europeiska lag känns lite svagare än vanligt.

Kanada har redan spelat två matcher i turneringen och står på två segrar. 4-2 mot Finland satt lite längre in, men 6-0 mot Slovakien var en så pass ensidig historia som vi kunde vänta oss. Den kanadensiska truppen är på en helt annan nivå och ska vinna den där typen av matcher enkelt. Med det sagt känns den här versionen av Kanada inte som den starkaste någonsin direkt.

USA hoppas på favorit i repris

I förra årets JVM-turneringen spelade USA och Kanada mot varandra två gånger, bland annat i finalen. Där och då var det USA som var starkast och så var faktiskt också fallet redan i gruppspelet då jänkarna vann med 3-1.

Nu har USA visserligen bara spelat en match hittills, men den amerikanska upplagan 2017-2018 känns minst lika bra som förra året. 9-0 mot Danmark i premiären känns bara som en aptitretare och därmed väntar vi oss ett aggressivt USA som går ut mot Kanada i jakt på seger.

Med förra årets två möten i minnet och det faktum att USA såg så väldigt starka ut i sin premiär litar vi faktiskt på jänkarna här. Det kan mycket väl bli ännu en jämn och tät historia, men i våra ögon sitter USA i förarsätet.

USA vinner (ordinarie tid) spelas till 2,20 gånger pengarna hos MrGreen.

  Rygga spelet hos MrGreen – Få 2 x 100 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  USA vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  MrGreen (2 x 100 kr gratisspel)
Spelstopp:  21:00, fredag 29/12
TV:   svttva logo svttjugofyra logo
Stream:   svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: