Speltips inför Leksand – Djurgården 7/3: Olika verkligheter inför näst sista matchen

Spelbloggare Publicerat: 6 March 2017

Grundserien går mot sitt slut när samtliga klubbar står på 50 spelade matcher i årets upplaga av SHL. Formstarka Djurgården, med allt att spela för, tas emot av Leksand på Tegera Arena – och då testar vi ett målspel.

Den mest nervkittlande av kamper när 120, eventuellt mer, minuter av ishockey återstår för lagen är den om playinbiljetterna, i vilken huvudkaraktärerna är Luleå, Karlskrona och just Djurgården, som det är öppet race mellan. Hur slutar det?

Mycket skulle till, men nu lever slutspelshoppet faktiskt för Djurgården. 08-laget har vunnit fem matcher i följd, två under ordinarie tid, och det innebär att bara målskillnad skiljer dem åt från nämnda Karlskrona med två matcher kvar av grundserien. Luleå har ett försprång på två poäng.

För Leksand ska de här två avslutande matcherna bara avverkas innan överlevnadsstriden på allvar startar. Jumboplatsen innehas – inte alls förvånande eller missvisande, ska understrykas – och tillsammans med Rögle har man hamnat en bra bit på efterkälken gentemot resten av serien. I praktiken har det stått klart att det blir just de som riskerar att trilla ur SHL det här spelåret sedan en bra tid tillbaka.

Goda målmöjligheter

Leksand har uppträtt lite lojt på sistone, och det går knappast att klandra dem för det. Krafterna ska sparas och detaljer slipas på innan kvalet – läs mer om hur det utformas här – mellan första- och andradivisionen kickstartar.

Det är uppenbart; defensiven har släppts på lite. Matcherna öppnats upp på ett sätt som det ofta blir när poängen inte behöver bevakas – och för oss neutrala åskådare, är det en fröjd att skåda. Leksand har nu fem raka matcher över 4,5 mål, och nu senast förlorade de med 2-5 borta mot Luleå, trots en mållös första halva av matchen.

På andra sidan isen ska alltså ett DIF med allt att spela för stå. De ställs mot ett tacksamt motstånd, ur kvalitets- och motivationssynpunkt, men det kan bli lite klurigt när Leksand, som vi förmodar, släpper lite på den tidigare modellen och det är mindre defensivt fokus.

Helt tillfreds med att lämna förtroendet i Djurgårdens händer till de odds som dukas ut är vi inte – och därför känns istället målspelen klart trevligare, trots att det blivit en del målsnåla matcher för stockholmarna på sistone.

Med andra ord; ett avslappnat Leksand mot ett jagande Djurgården. Slutsats – målfest!

Över 4,5 mål spelas till smakrika 1,92x hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 7/3
TV:  cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmorelive logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: