Speltips inför Luleå – Leksand 4/3: Upplagt för fest

Spelbloggare Publicerat: 3 March 2017

Slutspelsplatsen ska bevakas – och då måste det helt enkelt sluta i en vinst för Luleå när de under lördagseftermiddagen tar emot tabelljumbon Leksand på Coop Norrbotten Arena. Vad landar det i?

Grundserien är i sin absoluta slutspurt och för Luleå återstår bara tre matcher innan det eventuellt vankas playinspel, och därefter förhoppningsvis slutspel – men konkurrensen är stenhård. Karlskrona jagar två pinnar häck i häl och formstarka Djurgården, med en match mindre spelad, fyra.

Annat än en vinst räknas med andra ord inte här. Det ska inte finnas på kartan.

För Leksand, som inte har chans att nå upp till säker mark, ska de avslutande matcherna bara avverkas, innan det blir allvar och kontraktet i förstadivisionen ska räddas. Samtidigt kan matcherna också ses som ett sätt att få fart på grejerna, hitta formen och få momentum. Stor betydelse av det när kniven sitter mot strupen.

Målfyrverkeri?

Stort favoritskap för Luleå här, i viss mån för den klasskillnad som råder, men kanske framförallt för motivationsskillnaden. Det vore förödande för norrlänningarna att förlora här medan Leksand kan ta sig an matchen avslappnat.

Och vad bäddar detta för? I min bok – mål.

För att förtydliga det lite, gå på djupet. Luleå känns inte fullt pålitliga i den här positionen, i synnerhet som defensiven blödde senast mot Färjestad. 0-5 skrevs förlustsiffrorna. Nolla-femma!

Kanske öppnar detta upp för ett Leksand som kan spela avslappnat och möjligen kliva på framåt lite extra av den anledningen? Inte kommer de heller behöva bevaka resultat.

Samtidigt är Leksand oerhört svajiga defensivt också. De förlorade med 1-4 mot Rögle i veckan, men i andra matcher den senaste tiden har de också stuckit upp och presterat fin, offensiv ishockey. Fyra raka över 4,5-målslinan, ordinarie tid.

Målen borde vara nära till hands…

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,92 x insatsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 4/3
TV:   (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: