27 mars 2017 Malmö Redhawks Växjö Lakers

Speltips inför Malmö Redhawks – Växjö Lakers 27/3: Matchboll nummer två

Matchserien mellan Malmö Redhawks och Växjö Lakers är en oerhört spännande sådan – och här väntar ännu en matchboll för skåningarna. Tar de vara på den, undrar vi?

3-1 i matcher blev till 3-2 i matcher i Vida Arena senast. 2-0 skrevs slutresultatet, i en match som var tajt, men Lakers ändå förtjänade att vinna, varpå en sjätte tillställning väntar oss när den nya veckan tar vid.

Nu får Malmö Redhawks en ny matchboll – inför hemmapubliken i Malmö Arena. Det väntas bli en publikfest, som så ofta i SHL-slutspelen, men frågan är om den här matchen snarare inte kommer präglas av nervositet och nagelbitande, före skönsång och partaj.

Fajterna i den här matchserien har varit löjligt tajta och mer eller mindre varenda en kunnat sluta hur som helst, åt vilket håll som helst. Matcher med flera olika ansikten. Tre av fem matcher som avgjorts på övertid, en med uddamålet och nu senast med två strutar för Växjö Lakers favör.

Lärt sig läxan

Efter 2-0-vinsten senast antyddes det från Växjös håll att de ”lärt sig läxan” från matchen dessförinnan, i Malmö Arena, där en 3-0-ledning inför den tredje perioden tappades till 3-3 innan Redhawks kunde avgöra på övertid.

Visst var känslan ocks så? Bättre beslut togs och framförallt kröp man inte ihop, blev rädda och körde istället på. Just den ishockey som var så framgångsrik i grundserien.

Lyckas man, på bortais, kvittera den här matchserien? Undertecknad tror – ja. Ger dem mycket goda möjligheter, framförallt då Växjö Lakers är ett klasserna bättre ishockeylag. Så enkelt är det. Det vore ett fiasko av den större modellen att förlora i en kvartsfinalserie mot Malmö.

Sedan spelar ju den psykologiska aspekten in. Malmö Redhawks vet hur illa ute de är om det här går till en sjunde match i Vida Arena och det blir lätt hänt att sådant svetsar fast sig i huvudet på spelarna. Lakers visade upp kyla senast och egentligen ingenting talar för att de gör samma misstag i förlusten som då innebar 1-3 i matcher.

Fördel – Växjö Lakers. Utan tvekan.

Gästerna att vinna, inklusive övertid, spelas till 1,90x hos Titanbet.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Växjö Lakers ML (vinna inklusive övertid)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 27/3
TV:  Kanal tillkommer. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 24%
2: 40%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 51%