Speltips inför Mora IK – HV71 21/12: Stort värde på skrällspelet

Simon Pålsson Publicerat: 20 December 2017

Spelbolagen underskattar nog möjligheterna till spänning i torsdagens möte mellan Mora IK och HV71. Det öppnar för ett gott skrällspel till långt över fyrdubbelt.

Här smäller vi till med en riktig smällkaramell till odds när Mora IK får besök av ett HV71 på dekis. Det som i början av säsongen kändes som ett starkt HV71 har planat ut till ett lag som helt enkelt inte går att räkna med.

Om vi ser till lagets senaste matcher finns det en del frågetecken kring energinivån. Det primära problemet är faktiskt ojämnheten i prestationerna, där laget sedan en längre tid i princip förlorar varannan match. Med tanke på att det blev vinst mot formsvaga Luleå senast ser det, med den logiken vill säga, mörkt ut inför det här mötet borta mot Mora IK. På det hela taget är HV71 lite av en besvikelse och vi vågar inte lita på laget.

Nu har laget i för sig goda minnen från det senaste mötet med Mora IK. Det slutade med hela 5-0 till HV71, som då spelade på hemmaplan. Å andra sidan har laget inte vunnit på tio år uppe i Mora, så där trivs HV71 alldeles uppenbart inte.

Det blir tätt och jämnt

Mora IK då? 4-2-segern borta mot Färjestad senast var en skön fjäder i hatten, men annars har laget haft det lite tyngre igen sedan slutet av november. Fem förluster på de sju senaste är inget vidare, även fall 4-3-segern hemma mot Djurgården den andra december fortfarande är skön.

På det hela taget tycker vi oss se ett Mora IK som rättat till de största bristerna från säsongsinledningen och som nu ser betydligt mer stabila ut. Det återspeglas inte minst i matchbilderna på sistone, där laget även i förlustmatcherna varit bra med och hela tiden ser till att störa sina motståndare.

Med tanke på den minst sagt positiva statistiken som finns mot HV71 tror vi att hemmalaget går ut med gott självförtroende här och det kan ligga som en god grund inför själva matchen, som vi har svårt att se hur hemmalaget ska förlora. Snarare tror vi på en tät och jämn historia, något som öppnar för ett skrällspel.

X (oavgjort) ger väldigt fina 4,45 gånger krämen hos Bethard. Tack och bock, säger vi.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,45 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 21/12
TV:   spoartkanalen logo cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: