Speltips inför Mora IK – Karlskrona HK 16/11: Segern i sikte

Simon Pålsson Publicerat: 15 November 2017

Bottenmöte i SHL väntar på torsdagskvällen när Mora IK får besök av Karlskrona HK. Här har vi två lag som ser matchen som en god möjlighet till poäng.

Bottenmöte väntar i SHL och då säger det sig själv att det automaitskt står väldigt viktiga poäng på spel. Karlskrona åker till Mora med förhoppningen om att knapra in lite på övertaget som Mora och en drös andra lag har på laget där nere i botten.

Sett till säsongsinledningen finns det all anledning att ställa sig lite frågan till Karlskrona, som känns extremt uddlösa. 32 gjorda mål framåt på 17 omgångar är överlägset sämst i hela serien.

Nu har målskyttet visserligen blivit aningen bättre på sistone – hela 16 gjorda mål på de fem senaste – men det är inte särskilt svårt att härleda förklaringen till att poängskörden har varit skral hittills. Sett till de nio senaste matcherna har laget bara en vinst efter full tid, så vad gäller poängskörden finns det tyvärr ingen större ljusning.

Två lag som vill vinna

Oundvikligen i den här typen av matcher ser lagen en gyllene möjlighet att äntligen vinna en match. Att slippa möta något av de riktigt tunga lagen för att istället spela mot en bottenkonkurrent är såklart en spelmässig fördel i relativa termer.

Det gör att vi tar för givet att vi får se två lag som går för att vinna här. Mora har sett aningen bättre ut på sistone och har faktiskt tre vinster på sina fem senaste. 6-1-vinsten mot ett svagt Rögle senast kan ha bidragit till lite ny vind i lagets segel.

Senast lagen möttes vann Karlskrona med 3-0 hemma. Dessförinnan kryllar det av målrika möten i Hockeyallsvenskan. Vi tror att den trenden får nytt liv här.

Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 2,15 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 16/11
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: