Speltips inför Skellefteå – Frölunda 27/3: Får vi ett avgörande redan ikväll?

Spelbloggare Publicerat: 26 March 2017

Matchserien mellan Skellefteå och Frölunda har skakats till liv i och med de senare nämndas reducering till 2-3 i matcher senast. Skellefteå, som är erkända slutspelsexperter, kan dock sätta spiken i kistan redan nu – något vi faktiskt tror att de kan komma att misslyckas med.

Skellefteå AIK – sex raka SHL-finaler. Frölunda HC – regerande mästare. Två av de stora förhandsfavoriterna till att spela hem hela kalaset är det som står mot varandra och oavsett vem av dem som avancerar vidare, är det en solklar titelkandidat. Kanske den största?

Lördagens match i Skandinavium slutade i en mycket bekväm och välförtjänt 4-1-seger för FHC – en match som rubrikerna från kom att handla om 16-årige supertalangen Rasmus Dahlin, efter att en briljant soloprestation från hans sida landade i mål.

– Jag fick hög fart och sen var det bara att ta in den och skjuta. Så har jag lite flyt också. Ja, bara tur tycker jag väl, sa han efter matchen.

Men det är alltjämt fördel för SAIK, som i och med den här hemmamatchen och matchbollen är enorma favoriter att lösa semifinalplatsen. Någonting som talar starkt för dem är hemmastyrkan. Å andra sidan, förlust här och situationen är omvänd…

Frölunda håller det vid liv

Toppchans för Skellefteå, såklart. Matchboll och hemmais. Upplagt för succé och avancemang?

Det kan man möjligen tycka, men här anser undertecknad att de blivit något stora favoriter och det öppnar upp för värde åt andra hållet. Kan Frölunda kanske till och med vinna under ordinarie tid?

Måstematch för Frölunda – och som de levererade senast, kan de inte räknas bort här. 4-1 skrevs siffrorna och stundtals bjöd det på – nåja – propagandahockey. Mycket fart och fläkt. Givetvis då med fördel av hemmais, publiktrycket och allt annat runtom, men de borde kunna ta med den positiva känslan till Skellefteå Kraft Arena.

Kvalitetsmässigt är det oerhört jämnt mellan Frölunda och Skellefteå – liksom i hela toppen av SHL, vill jag mena – och det därför ska samtliga matcher dessa två emellan ses som tajta, oavsett arena.

Med den frejdighet som göteborgarna visade upp senast, blir spelen till deras favör till rådande odds mycket, mycket lockande.

Frölunda att vinna, rak tvåa, spelas till 3,30 gånger pengarna hos NordicBet.

  Rygga spelet hos NordicBet – Få 1 000 + 400 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner, rak tvåa
Odds: 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 27/3
TV:  Kanal tillkommer senare. Cmore. (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: