Speltips inför Skellefteå – Luleå 30/12: Hett rivalmöte i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 28 December 2017

Det är dags för det trevliga rivalmötet i Sveriges norra delar den här lördagseftermiddagen. Det öppnar för ett spel som bottnar i tron på en fartfylld historia.

Rivalmöte väntar uppe i de mer norra delarna av vårt avlånga land och som så många gånger förr har vi höga förväntningar inför den här matchen. Med rådande förutsättningarna borde det ligga en väldigt intensiv match runt hörnet här.

Efter en närmast horribel inledning på säsongen tycker vi oss ha sett ett Luleå som plötsligt ser betydligt hetare ut. Det bottnar väl i ett par olika saker, men offensiven är betydligt tyngre nu och det känns även som att spelartruppen står bakom hela idén. Från slutet av november och framåt har laget sex vinster på sina nio senaste, vilket är ett betydligt bättre poängsnitt än tidigare. Det som sticker ut är några tunga segrar, som 3-5 borta mot Växjö Lakers och 1-2 borta mot topplaget Djurgårdens IF. Väldigt starka prestationer.

Att ta sig an rivalmötet mot Skellefteå med den energi som nu verkar finnas i truppen är såklart en stor fördel och det tror vi påverkar gästerna till att faktiskt gå för segern här. Vi räknar med ett offensivt balanserat bortalag.

Spel på målmarknaden

Inte heller Skellefteå går att räkna bort nu. Formen är relativt god och det känns som att laget – som i för sig blandar väldigt högt med lågt – har förmågan att slå vilket lag som helst i serien. Det i sig är en styrka och gör just det här mötet intressant.

På hemmaplan räknar vi iskallt med att Skellefteå vill sätta tonen på matchen. Senast lagen spelade mot varandra, också då i Skellefteå, slutade matchen med fantastiska 7-4. Riktigt så många mål väntar vi oss inte den här gången, men ett spel på målmarknaden är helt klart det intressanta.

Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas nu till 2,10 gånger krämen hos spelbolaget William Hill. Då får vi alltså pengarna tillbaka om matchen slutar 3-2 åt endera håll eller om den helt enkelt slutar med fem mål efter ordinarie tid. Det känns som en trevlig försäkring.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  15:15, lördag 30/12
TV:   tvfyra logo cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: