Speltips inför Södertälje SK – Troja/Ljungby 15/11: Segerjakt

Simon Pålsson Publicerat: 14 November 2017

Södertälje SK och IF Troja/Ljungby gör upp om viktiga poäng i den nedre regionen av Hockeyallsvenskan. Här finns all anledning att hoppas på bra fart från båda håll.

Medan SHL hade ett uppehåll körde Hockeyallsvenskan på precis som vanligt. Det fortsätter även den här veckan. I det här speltipset ligger fokus på matchen mellan Södertälje SK och bottenlaget IF Troja/Ljungby.

Efter 17 matcher vardera står lagen på 23 respektive 20 poäng. Det är med andra ord ingen större skillnad sett till tabellen. Således går säkert båda lagen in med goda förhoppningar om att ta viktiga poäng.

Det stora problemet för gästerna har varit det defensiva spelet. Så här långt är det bara två lag i hela serien som har släppt in fler mål än vad Troja/Ljungby har gjort. Det behöver laget rätta till omgående. Ser vi till deras senaste matcher är det inte mycket som talar för att en sådan lösning är på gång. De senaste tre veckorna har laget spelat sex matcher och släppt in 25 mål. Det ger ett snitt på över fyra insläppta mål per match. Då säger det sig själv att det blir svårt att vinna matcher.

Visserligen är formen poängmässigt ganska god, med tre segrar på de fyra senaste, men det beror enbart på att laget fått fart på målskyttet nu i november. 14 gjorda mål på fyra matcher är ett bra facit.

Många mål igen

Det här blir andra gången som Troja/Ljungby tar sig an just Södertälje SK den här säsongen. Förra mötet avgjordes i Ljungby, där hemmalaget då vann med 4-2 efter en svängig historia. Nu har det gått en månad sedan dess, men tonen på matchen kan mycket väl bli samma.

Södertälje SK har också en klar tendens att spela ganska målrika matcher, åtminstone på lagen på den nedre halvan. Mot lite bättre lag tillämpas en tydlig defensiv approach, något som ofta ger mer tillknäppta resultat och mer målsnåla historier överlag. Så lär inte blir fallet här. Likt förra gången lagen möttes går säkert båda för segern.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,90 gånger degen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 15/11
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: