Speltips inför Sverige – Tjeckien 17/12: Felaktig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 17 December 2017

Spelbolagen har en tydlig favorit inför mötet mellan Sverige och Tjeckien, som spelas redan klockan 11:00 på söndagen. Vårt speltips tar inte favoritens parti.

Precis som vi förutspådde skulle Sydkorea visa sig vara ett lag som faktiskt kunde streta emot ganska hyfsat mot Sverige i den andra omgången i Channel One Cup.

Efter en mållös första period lossnade sedan det svenska målskyttet och efter två sena mål kunde Tre Kronor räkna in vinsten, 5-1. Det gjorde att vårt spel (+4,5) satt som en smäck. Trots segern är vår bild av Sverige oförändrad. Det här är på intet sätt den bästa av upplagor och det finns ingen anledning att som motståndare vara särskilt rädd.

3-1-förlusten mot Ryssland i premiären gav en liten föraning och visst, Sverige gjorde jobbet mot Sydkorea, men det sprudlade aldrig om laget. Nu väntar helgens sista match mot Tjeckien och här skulle vi tro att det återigen kan bli tufft att ta poäng. Ryssarna är förmodligen snäppet vassare, men att Sverige skulle gälla som favoriter mot Tjeckien tycker vi känns befängt.

Tjeckien tar favoritrollen

Ser vi till prestationerna och resultaten så här långt i Channel One Cup har tjeckerna faktiskt lyckats bjuda på en del underhållning och bra insatser. 4-1 mot Kanada senast är en fjäder i hatten, även fall det kanadensiska laget såklart inte är det bästa någonsin.

Dessförinnan vann tjeckerna faktiskt mot Finland med 3-2 efter förlängning och i våra ögon finns det egentligen ingenting som talar för att finnarna – som Sverige förlorade mot så sent som i november månad – skulle vara sämre än Tre Kronor nu. Tvärtom.

Trots det här håller spelbolagen faktiskt Tre Kronor som väldigt klara favoriter mot Tjeckien och det raka spelet betalar bara runt dubbla den sås du investerar. Det räcker inte på långa vägar. Det öppnar istället för ett spel i en helt annan riktning.

Tjeckien draw no bet synas till 2,40 gånger smeten hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tjeckien draw no bet
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  11:00, söndag 17/12
TV:   tvtolv logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: