Speltips inför Timrå IK – AIK 29/12: Felaktigt favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 28 December 2017

I våra ögon har spelbolagen varit lite väl generösa å hemmalaget vägnar inför mötet mellan Timrå IK och AIK i Hockeyallsvenskan. Det öppnar för ett trevligt speltips.

Under de inledande månaderna av Hockeyallsvenskan såg Timrå närmast ostoppbara när de flöt fram och tog seger efter seger. Det gjorde att laget skaffade sig ett ordentligt försprång i toppen av serien, men frågan är om inte formtoppen kom lite tidigt?

Därefter har det inte sett riktigt lika övertygande för laget, som visserligen fortfarande går bra och som ligger i topp av tabellen nu också. Å andra sidan övertygar Timrå inte fullt lika mycket längre.

Ser vi till lagets sju senaste matcher står Timrå på fyra förluster, men det som spelmässigt faktiskt går att känna igen till fullo fortfarande är deras defensiva tyngd. Väldigt ofta spelar laget defensivt inriktade och tämligen målsnåla matcher. Om de kan hålla fast vid den styrkan lär de vara svårslagna under resten av säsongen.

AIK har bra slagläge här

Ett lag som har gjort motsatt resa är egentligen AIK, som efter en mer skakig inledning på säsongen ser betydligt bättre ut nu. Från december månad och framåt har de dessutom varit mer stabila bakåt. Nu står 08-laget på fem segrar på sina sex senaste och kommer till matchen med fem insläppta på sina fyra senaste. Det säger sig själv att ett sådant facit är en bra grund till att göra bra resultat.

Det här blir tredje gången den här säsongen som lagen spelar mot varandra. Det första mötet – i början av oktober – slutade med en 4-2-seger till hemmalaget Timrå. Där och då var det dock ett mer svårstoppat Timrå som spelade. Nu tror vi som sagt att pendeln har svängt något och AIK bör därmed ha goda möjligheter att rubba hemmalaget här.

Trots det håller spelbolagen Timrå som klara favoriter här. Det tycker vi har gått lite till överdrift.

AIK +0.0 (asian handicap) spelas till 2,35 gånger såsen hos Unibet. Det är alltså samma spel som draw no bet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  AIK +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,35 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 29/12
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: